Έχει χαρακτηριστεί από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας. Δεν έχει κρούσματα κορονοϊού. Παράλληλα διαθέτει ένα νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο το οποίο εγκαινιάστηκε πρόσφατα. Εκτός από τις φημισμένες παραλίες της διαθέτει ένα πανέμορφο ορεινό όγκο με παραδοσιακά, καταπράσινα χωριά. Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν χρειάζεται πλοίο για να πάει αφού συνδέεται με την γειτονική Ακαρνανία με πλωτή γέφυρα η οποία σε λειτουργία- ολο το 24ωρο και δωρεάν.

Διαθέτει 33, μοναδικής ομορφιάς, παραλίες.Το Πόρτο Κατσίκι, η φημισμένη και βραβευμένη ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας και μια από τις δημοφιλέστερες της Μεσογείου .Επίσης τον Αύγουστο του 2013 το αμερικάνικο δίκτυο του CNN, κατέτασσε τους Εγκρεμνούς στην 2η θέση της λίστας με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου Οι Εγκρεμνοί θεωρείται η δεύτερη καλύτερη παραλία της Ελλάδας, σύμφωνα με το Tripadvisor.Αγιος Νικήτας,Αγιοφύλι, Καλαμίτσι,Μικρός Γυαλός,Πευκούλια ,Αη Γιάννης-Γύρα συμπληρώνουν τον κατάλογο των παραλιών.

Έχει μια εξαιρετική κουζίνα με μαμαδίστικα φαγητά, ψησταριές, ψαροταβέρνες κα. Όλα σε προσιτές τιμές.Και φυσικά έντονη νυκτερινή ζωή.

Διαθέτει δύο απο τις δέκα καλύτερες στο κόσμο περιοχές για σέρφινγκ: τον κόλπο της Βασιλικής και την περιοχή του Αη Γιάννη( και ο Αη Γιαννης για kite surfing). Είναι ο παράδεισος της ιστιοπλοίας και των θαλάσσιων σπόρ. Είναι νομός που αποτελείται απο 24 συνολικά νησάκια (μεταξύ αυτών το Σκορπιός του Ωνάση, το Σκορπίδι του Λιβανού, Μαδουρή του Α. Βαλαωρίτη κα)!

Διαθέτει μία εκπληκτικής ομορφιάς ορεινή περιοχή με πανέμορφα χωριά, όπως η Καρυά και η Εγκλουβή, στα οποία ο επισκέπτης συναντά την ψυχή και τις παραδόσεις του νησιού.

Exει το μεγαλύτερο ενάλιο σπήλαιο στον κόσμο, τη σπηλιά Παπανικολή στο Μεγανήσι. Εισχωρεί τόσο βαθιά στην ξηρά, που χρησιμοποιήθηκε κατά τον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο ως ορμητήριο από το υποβρύχιο «Παπανικολής». Στην ομορφιά και μέγεθος ξεπερνά το ονομαστό σ’ όλο τον κόσμο «Γαλάζιο Σπήλαιο» του Κάπρι, σύμφωνα με την διάσημη και αείμνηστη σπηλαιολόγο Άννα Πετροχείλου.

Κατά τη θερινή περίοδο γίνονται σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου ενώ μπορείς να επισκεφθείς ενδιαφέροντα μουσεία.

“Με τα φτερά του Πηγάσου” λοιπόν στη Λευκάδα…

vianewtimes.gr