Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα που πραγματοποίησαν τις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της Υγείας. Οι εργαζόμενοι της χώρας μας, το ταξικό εργατικό κίνημα αποδείξαμε ότι μπορούμε να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας της Υγείας πολύ καλύτερα από την κυβέρνηση που κόβει και ράβει τα επιστημονικά δεδομένα με βάση το τι συμφέρει την πολιτική του κεφαλαίου.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να μην πραγματοποιηθούν οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, με τα γνωστά πλέον εδώ και χρόνια κόλπα της μεταφοράς της επίσημης αργίας μια βδομάδα μετά έπεσε στο κενό. Για μια ακόμα φορά βροντοφωνάξαμε ότι η 1η του Μάη δεν είναι αργία είναι Απεργία! Είναι η μέρα των εργαζόμενων και δε θα  αποφασίζει η κυβέρνηση και τα τσιράκια της το πως θα τη γιορτάσουμε.

Στη Λευκάδα πραγματοποιήθηκαν 4 συμβολικές συγκεντρώσεις με ομιλίες και συνθήματα, ενώ από νωρίς στολίστηκε ο χώρος του Εργατικού Κέντρου και από τα μεγάφωνα ακούγονταν τραγούδια του αγώνα και της εργατιάς.

Τα σημεία των συγκεντρώσεων ήταν:

  • Στην πλ. Αγ. Μηνά
  • Στην πλ. Μαρκά
  • Έξω από το Εργατικό Κέντρο
  • Στην πλατεία της Καρυάς

Συμβολική συγκέντρωση πραγματοποίησαν επίσης συνάδελφοί μας από σωματεία του δημόσιου τομέα στο χώρο έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Λευκάδας.

Στεφάνια κατατέθηκαν στα μνημεία της Εθνικής Αντίστασης, στην πλατεία Μαρκά και στην Καρυά.

Ο φετινός γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, αναδεικνύει όλα όσα εκπροσωπεί η μέρα αυτή για την εργατική τάξη: Μέρα τιμής στους αγώνες της τάξης μας, αλλά πάνω απ’ όλα μέρα απεργίας, μέρα αγώνα και διεκδίκησης απέναντι στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, απέναντι στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, για σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή, για τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού, για την οριστική απελευθέρωση από τα δεσμά του κεφαλαίου.

Το διαχρονικό αυτό μήνυμα «δένει» φέτος με τον αγώνα για την προστασία των δικαιωμάτων και της υγείας των εργαζομένων και του λαού, την ώρα που η εργοδοσία, με τις πλάτες της κυβέρνησης, ετοιμάζεται να μας φορτώσει την πανδημία και τη νέα καπιταλιστική κρίση.

Γιαυτό έχει μεγάλη σημασία το σύνθημα «οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώσουν ξανά», του φετινού ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς!

Το μήνυμα αυτό «χαλάει τη σούπα» στο κεφάλαιο, στην κυβέρνηση, στα κόμματά του. Πάει ενάντια στην προσπάθειά τους να σημάνουν «σιωπητήριο» στους χώρους δουλειάς, να παρουσιαστεί πως τάχα «όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι». Τσαλακώνει το κάλεσμα της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων ο λαός να βάλει ξανά πλάτη για να σωθούν τα κέρδη μιας χούφτας μονοπωλιακών ομίλων.

Καθημερινά, με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς θα διεκδικούμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, θα διεκδικούμε μέχρι η εργατική τάξη, ο λαός να πάρουν στα χέρια τους τον πλούτο που παράγουν.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ!

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ