Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας

Τη 1η Μάη του 2020  εμείς, οι Εργαζόμενοι στους  ΟΤΑ  Ν. Λευκάδας μένουμε ενωμένοι – δυνατοί στον αγώνα ενάντια στην ¨ΕΕ και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα¨

Με τον αγώνα μας τιμούμε τη 1η Μάη με τους χιλιάδες νεκρούς εργάτες που δώσαν τη ζωή τους στην ¨ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές¨ Τους νεκρούς εργάτες του Σικάγου, της πρώτης αιματοβαμμένης Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, το Μάη του ’36 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 κομμουνιστές του 44 στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.                                                                                                             Απ’ τα καλυμμένα μας στόματα ηχούν τα συνθήματα ¨Ο εχθρός είναι ορατός ο καπιταλισμός – δε θα πληρώσει ξανά ο λαός¨

Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε σήμερα, στεκόμαστε στη πρώτη γραμμή του αγώνα μέχρι τη τελική κατάργηση¨ της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο¨                                                                                                              Μαζί με όλους τους εργαζόμενους, στα νοσοκομεία, στα σούπερ μάρκετ, στα σχολεία, στις ταχυμεταφορές, στα εργοστάσια, στα γιαπιά, στα γραφεία και σε κάθε  χώρο που ζει και αναπνέει η εργατική τάξη, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας και απαιτούμε την άμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία όλου του λαού.

Οι μάσκες έπεσαν! Τα ψέματα που μας λένε, ότι χωρίς την καπιταλιστική οικονομία και τους καπιταλιστές δεν μπορούμε να ζήσουμε αποδείχτηκαν φούσκα και θανατηφόρα στο καιρό της πανδημίας.                                                                              Πολιτικές που στραγγάλισαν τη δωρεάν και δημόσια την Υγεία, στο όνομα της κερδοφορίας των μονοπωλίων. έστειλε χιλιάδες εργαζόμενους και φτωχά λαϊκά στρώματα σε ομαδικούς τάφους σε όλο το κόσμο.

Η μόνη αλήθεια είναι, ότι χρήσιμοι και αναγκαίοι είναι οι εργαζόμενοι που στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον χωρίς μέτρα προστασίας για την υγείας τους δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Επίσης και οι επιστήμονες της χώρας που σήμερα πολεμούν την πανδημία χωρίς τα μέσα και τα όπλα, χωρίς όλους αυτούς δεν λειτουργεί τίποτε. Είναι ξεκάθαρο πλέον ποια είναι τα παράσιτα που δεν χρησιμεύουν πουθενά, και εγκληματούν σε βάρος του λαού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την συναίνεση των κομμάτων της ΕΕ, του κεφαλαίου και των μνημονίων, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που φέρνουν, καταργούν όποιο εργατικό δικαίωμα είχε παραμείνει όρθιο, συνεργάτες στη βρόμικη δουλειά είναι οι κάθε λογής εργατοπατέρες (ΓΣΕΕ και κλπ) που ξεπληρώνουν τα γραμμάτια προς την κυβέρνηση και άλλους που τους παρέχουν στήριξη.

Η 1η Μάη της εργατιάς και του λαού είναι μια τεράστια αλήθεια, ο πιο θανατηφόρος ιός είναι ο ορατός εχθρός ο καπιταλισμός.

Η εκ περιτροπής εργασία, ευελιξία, κινητικότητα, το καθεστώς της μισής δουλειάς  του μισού μισθού και η ανεργία που θα εκτιναχτεί και πάλι, είναι μέτρα που φέρανε για τους εργαζόμενους με αφορμή την πανδημία, αυτά ήρθαν για να μείνουν με εντολή του μεγάλου κεφαλαίου.  Από την άλλη  χρηματοδοτούν με δημόσιο χρήμα από το φόρο του φτωχού το μεγάλο κεφάλαιο και ο ελληνικός λαός θα καλεστεί να ξεπληρώσει για άλλη μια φορά.

Εμείς από τη δική μας πλευρά  προετοιμάζουμε την επόμενη μέρα, σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε σωματείο, οργανωνόμαστε για να διεκδικήσουμε τη ζωή μας, τη δουλειά μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας και δεν θα πληρώσουμε ξανά! Παραμένουμε όρθιοι και δυνατοί γιατί ο αγώνας τώρα ξεκινά

ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ.

  • Να παρθούν πίσω και να καταργηθούν όλες οι ΠΝΠ και οι αντεργατικές διατάξεις.
  • Απαιτούμε διαγραφή των χρεών όλων των εργατικών οικογενειών.
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο.
  • Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
  • Να ανασταλούν όλες οι πληρωμές προς Δημόσιο, τράπεζες. Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.
  • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης.
  • Άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Κάλυψη όλων των αναγκών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και υποδομές που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και έρευνας.
  • Να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Κατάργηση όλων των αρνητικών μεταβολών στις συμβάσεις των εργαζομένων.
  • Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να διασφαλιστούν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες και όλα τα δικαιώματα στο μισθό, στο χρόνο εργασίας, στην άδεια.

Έτσι τιμάμε εμείς την  Εργατική Πρωτομαγιά με αγώνες

Έτσι παλεύουμε τους εκμεταλλευτές του λαού

Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας με συμβολική εκδήλωση (παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, μάσκες , αποστάσεις), στο χώρο του διοικητηρίου από κοινού με το Σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου, και ώρα 10:30 π.μ.

Το ΔΣ