Την πρώτη της νίκη μέσα στο ιστορικό Κλειστό Γυμναστήριο της οδού Ηλία Ζερβού πέτυχε η Νίκη Λευκάδας, συνεχίζονται τις καλές εκτός έδρας εμφανίσεις του τελευταίο διμήνου. Η ομάδα μας νίκησε τον Σπόρτιγκ Nobell με σκορ 77-79 και έτσι πέτυχε την όγδοη νίκη της στο πρωτάθλημα που της δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα για την παραμονή και το όσο δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι-οφ.

Σε ένα παιχνίδι-θρίλερ η Νίκη είχε το προβάδισμα σε όλο το πρώτο ημίχρονο (18-28 στο 12′), όμως το κακό τρίτο δεκάλεπτο επαναλήφθηκε, με την ομάδα των Πατησίων να παίρνει κεφάλι. Στην τελευταία περίοδο τα κορίτσια επέστρεψαν και τελικά τιμώρησαν τη ζώνη του Σπόρτιγκ που αρχικά μας είχε δυσκολέψει πολύ. Χαρακτηριστικό είναι ότι στον αγώνα μπήκαν είκοσι εύστοχα τρίποντα από τις δύο ομάδες, σε ένα ματς-διαφήμιση για το γυναικείο μπάσκετ.

Δεκάλεπτα: 17-24, 34-38, 58-55, 77-79

Σπόρτιγκ (Σόφτσης): Κοίλια, Τζάκσον 8(2), Γούναρη 14(3), Σαλιάι 16(5), Ανωγειανάκη, Ρέιμερ 17, Κόστοβιτς 22

Νίκη Λευκάδας (Δουβίτσας): Ντάνιελ 12(1), Πανούση 14(2), Πολυμένη 17(3), Παπαμιχαήλ 5, Μαρούντα, Μπεσάρντ 22(4), Τσέσλεκ 9

Δείτε ΕΔΩ το πανόραμα της 18ης αγωνιστικής της Α1 Μπάσκετ Γυναικών.

Ο προπονητής μας Νίκος Δουβίτσας δήλωσε στο nikilefkadaswbc.gr: «Παρά το καλό μας ξεκίνημα, στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου και σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο χάσαμε την συγκέντρωσή μας, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Σπόρτιγκ και μας προσπέρασε. Σφίξαμε την άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο και και με κάποια μεγάλα σουτ κυρίως από την Μπεσάρντ και την Πολυμένη περάσαμε ξανά μπροστά και πήραμε μια πολύ μεγάλη νίκη. Η συνέχεια είναι δύσκολη και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, διότι όπως έχω ξαναπεί τα ματς του Μαρτίου είναι τα πιο σημαντικά για εμάς. Καλή συνέχεια στον Σπόρτιγκ»