Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα έχει χαρακτηριστεί πολλάκις… εθνικό σπορ. Οι ιστορίες που βγαίνουν στην επιφάνεια κατά καιρούς δίνουν κάθε φορά μια νέα… νότα φαντασίας. Ωστόσο αυτό που συνέβη σε επιχείρηση στην Λευκάδα δεν έχει προηγούμενο!

Φοροδιαφυγή μέσω… κρέπας!

Η νέα επίθεση εναντίον ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σημειώθηκε στην Λευκάδα. Συγκεκριμένα καταστηματάρχης στην περιοχή περιέλουσε με κρέμα κρέπας (!) ελεγκτές που επισκέφτηκαν την επιχείρησή του και στη συνέχεια κατάφερε να διαφύγει.

«Η ΑΑΔΕ δεν θα ανεχτεί κανένα τέτοιο εμπόδιο στο έργο της». Αυτό δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής και τόνισε πως στην πράξη όσοι προσπαθούν να αποκρύψουν φορολογικές παρανομίες, εμποδίζοντας τους ελέγχους, θα υφίστανται αυξημένες συνέπειες. Υπογράμμισε, επίσης, ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κατοίκους πολιτισμένης χώρας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πιτσιλής έχει προαναγγείλει την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για την προστασία των ελεγκτών της ΑΑΔΕ.

Άνοιξε το εστιατόριο που είχε μπει «λουκέτο» στην Σύρο

Σε μια άλλη περίπτωση, που δημοσιοποιήθηκε χθες: Άνοιξε τελικά το εστιατόριο της Σύρου στο οποίο οι ράμπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων επέβαλαν τις προηγούμενες λουκέτο 10 ημερών.

Πρόκειται για το εστιατόριο το οποίο έκλεισαν για 10 μέρες επειδή αρχικά πιάστηκε να μην εκδίδει αποδείξει. Στη συνέχεια έκοψε την κορδέλα που βάζουν οι ελεγκτές για το λουκέτο και την επόμενη φορά έβαψε λευκή την κορδέλα.

Τελικά άνοιξε κανονικά με απόφαση δικαστηρίου στο οποίο προσέφυγε ο ιδιοκτήτης.

Με πληφορορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ