Πολλά ρεπορτάζ και πολλές αναφορές γίνονται τελευταία για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της Λευκάδας. Χαώδης και αφόρητη. Οι δρόμοι στη Λευκάδα: Ένα κακόγουστο αστείο. Να προσθέσουμε και εμείς άλλο ένα:

Πολλούς μήνες τώρα παρακολουθούμε την οδό Κουτρουμπή & Καλυβιώτη απέναντι από το Διοικητήριο στην οποία βρίσκεται και η υπηρεσία του ΟΑΕΔ που εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες πολίτες! Μιλάμε λοιπόν για μια υπηρεσία που βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και αυτό λόγω της αρνητικής πρωτιάς που κατέχουμε σαν χώρα και στο κομμάτι της ανεργίας και μάλιστα με ποσοστά υπερδιπλάσια από το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Γεγονός που καθίστα και το μικρό αυτό δρόμο πολυσύχναστο.

Καθημερινά κυκλοφορούν δεκάδες αυτοκίνητα, εκατοντάδες άνθρωποι και μαζί με τους κατοίκους της περιοχής δίνουν κυριολεκτικά μάχη με τις λακκούβες για να περάσουν.  Σε άθλια κατάσταση το οδόστρωμα, με λακκούβες η μια σε απόσταση αναπνοής από την άλλη, σε μέγεθος κρατήρα να θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο. Στις φωτογραφίες φαίνεται για πόσο χρόνο αδιαφορίας μιλάμε, ξεκίνησαν από σχετικά μικρές λακκούβες και πλέον κοντεύουν να ενωθούν….

Όσο για δικαιολογίες είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν  πολλές. Πρώτη και δημοφιλέστερη δικαιολογία, κλασσικά δεν υπάρχουν χρήματα…  Τώρα βρέχει…. Αυτό που πραγματικά ισχύει είναι  ότι είναι θέμα αντίληψης και προτεραιοτήτων. Σίγουρα πάντα υπάρχουν πιο σοβαρά και σημαντικά ζητήματα, να μην τα αναφέρουμε τώρα ένα, ένα….

Εδώ μαθαίνουμε πως σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής ζήτησε από πολίτη να πάρει τηλέφωνο στο Δήμο να ζητήσει να κλείσει η λακκούβα στο δρόμο που περνά καθημερινά γιατί αυτοί τον γράφουν!!!!

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις το φαινόμενο έχει επιδεινωθεί σημαντικά.  Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν ολοένα και περισσότερο την αγανάκτηση τους για την αδιαφορία των υπευθύνων. Ο  προϊστάμενος του ΟΑΕΔ έχε απευθυνθεί επανειλημμένα στην Δημοτική Αρχή, προ ημερών είδαμε και τον αντιδήμαρχο κο Σέρβο να προσεγγίζει τον ασθενή δρόμο….

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έκανε «βαθυστόχαστη» ανάλυση για το θέμα. Και ναι Κύριες και Κύριοι δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση εδώ! Θα χρειαστεί να δείξουμε ψυχραιμία, ο δρόμος είναι από τις πολύ σοβαρές περιπτώσεις! Εδώ δεν πασπαλίζουμε αλά παλαιά!  Δεν θα γίνει έργο, εδώ θα γίνει εργάρα! Παραγωγή Steven Spielberg και βάλε!

Η απόλυτη ανακατασκευή! Θα ξηλωθεί όλο και θα ανακατασκευαστεί από την αρχή… Ξήλωμα από εδώ, ράβε από εκεί, σίγουρα θα χρειαστούν πολλά χρήματα… Ιόνια Οδός σε μινιόν!

Γιατί πως αλλιώς γίνονται έργα και δρόμοι στην Ελλάδα και στην Λευκάδα;  Όχι όπως παλιά, να βουλώνουν τρύπες, να πασπαλίζουν και την επομένη να ξανανοίγουν….  Εδώ έχουν βέβαια και ένα δίκιο!

Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν μεγάλες και σοβαρές βλέψεις για όλο το νησί για όλους τους δρόμους. Αυτό ξεκαθαρίζεται σχεδόν καθημερινά και στα κοινωνικά δίκτυα. Η Δημοτική Αρχή δεν χάνει δευτερόλεπτο να μας  ενημερώνει για τα επιτεύγματά της! Αναπλάσεις από ‘δω, πλακοστρώσεις από εκεί. Κατανοούμε το σκεπτικό και καλά κάνουν!

Ξεκαθάρισαν μάλιστα για όσους δεν το έχουν καταλάβει και ποιοι είναι οι μάγκες και ποιοι οι τσάμπα μάγκες. Αφού λοιπόν τα ξεκαθαρίσαμε όλα αυτά να δούμε μήπως είμαστε τυχεροί στο κέντρο της πόλης και βρεθεί ένας μάγκας να βοηθήσει την κατάσταση και στην οδό Κουτρουμπή & Καλυβιώτη. Να μην είναι όμως τσάμπα μάγκας! Να είναι από αυτούς που “δεν κοιτάζει τα πρόσκαιρα ωφέλει από τον εντυπωσιασμό, αλλά να δίνει βιώσιμες, υπεύθυνες , κι ασφαλείς λύσεις, εκεί όπου απαιτούνται. Διότι η Δημοτική Αρχή της Λευκάδας  κάνει μόνο σοβαρά κι υπεύθυνα τα έργα της αποκατάστασης των δρόμων.”

Ναι κυρία μου! Εμείς αυτό θέλουμε! Τέλος τα πασπαλίσματα! Άλλωστε μέχρι την άνοιξη έχουμε καιρό, θα πέσει ακόμα πολλή βροχή στ’ αυλάκι…! Υπάρχει και μια πρόταση των κατοίκων στα πλαίσια της πράσινης ανάπτυξης να φυτέψουμε λουλούδια στις λακκούβες, να δημιουργηθούν πράσινες νησίδες μέσα στο πουθενά, ώστε οι χιλιάδες κινέζοι τουρίστες που θα κατακλύσουν το καλοκαίρι το νησί μας να εκπλαγούν από αυτό το πρωτότυπο και όμορφο τοπίο στο κέντρο της πόλης.

Δεν αποκλείουμε πάντως όλως τυχαίως σε λίγες μέρες να δούμε κάποιες λακκούβες να κλείνουν…

Μετράμε αντίστροφα, από σήμερα πόσες μέρες θα μας πάρει να κλίσουν οι τρύπες μπροστά από τον ΟΑΕΔ;