pantheon1

Την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 10.00 π.μ. στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, του Δημάρχου Λευκάδας κ. Κωνσταντίνου Δρακονταειδή και του Προέδρου της Equal Society κ. Σπυρίδωνος Φρεμεντίτη, υπογράφηκε Σύμφωνο Συνεργασίας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Παρόντες επίσης ήταν ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος των κοινωνικών δομών του Δήμου κ. Αθανάσιος Περδικάρης  και ο διευθυντής του Οίκου Προνοίας Λευκάδος (Γηροκομείο) π. Παναγιώτης Ζαβιτσάνος.

Είναι πολύ σημαντικό που και οι τρείς αυτοί φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για το καλό του Νομού μας μέσα από δράσεις που θα πραγματοποιούνται από κοινού όπως: η διεύρυνση του συσσιτίου απόρων που ήδη το Γηροκομείο μας από ετών πραγματοποιεί, Κοινωνικό Φαρμακείο, συγκέντρωση τροφίμων και αγαθών πρώτης ανάγκης, ψυχοκοινωνική υποστήριξη αδυνάτων συμπολιτών μας, με απώτερο στόχο την ενίσχυση οικογενειών και μεμονωμένων ατόμων και την προώθησή τους στην αγορά εργασίας και πολλά άλλα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τόνισε ότι: «είναι πολύ σημαντικό, σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για την πατρίδα μας, που τρείς φορείς του νησιού μας (η Εκκλησία μέσω του Γηροκομείου, ο Δήμος Λευκάδος και η Equal Society) ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης σε όλους τους τομείς. Ευχόμαστε η συνεργασία μας να αποδώσει καρπούς για το καλό των συμπολιτών μας, κάτι που και οι τρείς μας έχουμε ως πρωταρχικό σκοπό. Η Εκκλησία μας είναι πάντοτε παρούσα και πρόθυμη να προσφέρει σε τέτοιες πρωτοβουλίες και θα βοηθήσει δια του Οίκου Προνοίας με όλες τις δυνάμεις της σε όλες τις δράσεις που προβλέπει αυτό το Σύμφωνο Συνεργασίας. Ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα και ευλογημένο από το Θεό το νέο Έτος 2017 που έρχεται, ώστε να αντιμετωπίζουμε λιγότερες δυσκολίες και λιγότερες δοκιμασίες από τους ανθρώπους του τόπου μας, που όλοι προσπαθούμε να βοηθήσουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων του ο καθένας μας».

Ευχές και καλή συνεργασία εξέφρασαν τόσο ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, όσο και ο Προεδρος της Equal Society κ. Σπυρίδων Φρεμεντίτης καθώς και ο Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Περδικάρης.