Σε μια κατάμεστη αίθουσα απο Λευκαδίτες και Ιόνιους, απο Πατρινούς και Ελληνοκαναδούς στο ξενοδοχείο Βυζαντινό της Πάτρας έγινε η εντυπωσιακή παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη (εκδόσεις Ωκεανός), που βρίσκεται ήδη στην 13η χιλιάδα της κυκλοφορίας του.

Τα ηνία του συντονισμού είχε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Νατάσα Ράγιου, η οποία με την ετοιμολογία της, το χιούμορ και τη ζωντάνια της έδωσε τον τόνο σε ένα πάνελ που είχε πολλά να πεί για την Τρικυμία και τη συγγραφέα του.

Πρώτος το λόγο έλαβε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Ξενοφώντας Βερύκιος, ο οποίος διέτρεξε τον κορμό του μυθιστορήματος κάνοντας αναγωγές στα σημεία ομοιότητας και διαφορών με την Τρικυμία του Σαίξπηρ αλλά και με την Μεγάλη Χίμαιρα του Μ. Καραγάτση.

Η μηχανικός Μαριάννα Καρφάκη, παιδική φίλη και συνοδοιπόρος της Ιουστίνης Φραγκούλη απο τα θρανία στη Λευκάδα, ταυτοποίησε τις μεγάλες διακυμάνσεις της ζωής και του έρωτα με βιωματικά στοιχεία της κοινής εμπειρίας της με τη συγγραφέα, σκιαγραφώντας με ποιητικό λόγο τις ομοιότητες του μυθιστορήματος με την πραγματική ζωή και τις εκφράσεις της.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δημοσιογράφος, ποιητής και λογοτέχνης Ηλίας Γεωργάκης, που ταξίδεψε απο την Αθήνα ειδικά για την παρουσίαση. Ο ίδιος αφού σκιαγράφησε τις κοινές μνήμες με τη συγγραφέα στα σοκάκια και το σχολείο της Λευκάδας, απήγγειλε ένα αυτοσχέδιο ποίημα για το πρώτο αυτοκίνητο-Ντεσεβώ της συγγραφέως, που περιέκλειε τη συγκίνηση της νεότητας.

Η βραδυά διανθίσθηκε με την παρουσία δύο Ελληνοκαναδών που βρέθηκαν στην Πάτρα τυχαία για διακοπές. Ο Χρήστος Μαρτζώκας απο το Τορόντο και ο ναίφ λογοτέχνης Κώστας Γκολφινόπουλος έδωσαν το στίγμα της βαθιάς Ελληνικότητας της ομογένειας του Καναδά.Μάλιστα ο Κώστας Γκολφινόπουλος ανέγνωσε στίχους απο τρία μεγάλα πονήματα που έχει αυτοεκδώσει συγκινώντας τους παρευρισκόμενους.

Η Ιουστίνη Φραγκούλη μίλησε με συγκίνηση όχι για το ίδιο το μυθιστόρημα αλλά για τα αγαπημένα πρόσωπα που την περιέβαλαν και είχαν έρθει μακρόθεν για να παρευρεθούν στο πάρτυ της Τρικυμίας στην Πάτρα.

Η συμμαθήτριά της Μίνα Βανδώρου κατέφθασε απο τον τόπο της αποδημίας της την Κυπαρισσία με γλυκά και δίπλες, ενώ η Βάσια Κολλόκα φανατισμένη αναγνώστρια της Τρικυμίας έφτιαξε ειδικό ηδύποτο, επονομάζοντάς το Πολέτ όπως το όνομα της πρωταγωνίστριας του έργου.Το ποτό Πολέτ έκλεψε τις εντυπώσεις με το πάντρεμα των φρούτων, την ηδύτητα και τη βελούδινη γεύση, αναδεικνύοντας την Βάσια Κολλόκα σε στάρ της βραδυάς.

Η εκδήλωση οργανώθηκε απο το βιβλιοπωλείο Discover My Way, και το σύλλογο Λευκαδίων Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ που υπήρξε η ψυχή της επιτυχημένης διοργάνωσης. Εκ μέρους του συλλόγου Λευκαδίων Πάτρας, με χαιρετισμούς υποδέχτηκαν την Ιουστίνη Φραγκούλη στην Πάτρα ο πρόεδρος Γιάννης Σίδερης και η γραμματέας Ελένη Περδικάρη.

Η συγγραφέας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, κάνοντας ειδική μνεία στους δημοσιογράφους Ζώη Μαρίνο και Κωνσταντίνα Τσίχλα για την εξαιρετική δημοσιότητα που έλαβε η εκδήλωση ανά την Πελοπόννησο.

Η βραδυά ολοκληρώθηκε στο ξενοδοχείο Αστήρ Παλάς, όπου το ζεύγος Ελένης και Τάσου Περδικάρη περέθεσε δείπνο προς τιμήν των καλεσμένων του πάνελ και του Συλλόγου Λευκαδίων Πάτρας.