Και να το λοιπόν! «Χτύπησε» για 53η φορά, την Κυριακή 16 Αυγούστου 2015 το μεγάλο γκονγκ για την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ φολκλόρ της Λευκάδας, καλώντας όλο τον κόσμο να συμμετέχει στα δρώμενά του.

Κατά μήκος του κεντρικού πεζόδρομου της Λευκάδας παρέλασαν άλλη μια χρονιά τα χορευτικά συγκροτήματα που λαμβάνουν μέρος στο 53ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ. Αν κρίνουμε και από τα όσα μας είπε και ο κόσμος, τότε άλλη μια χρονιά είδαμε μια από τα ίδια. Όχι πως δεν είναι καλό να υπάρχει μια σταθερότητα σε κάποια πράγματα, αλλά επί του προκειμένου σίγουρα δυσκολεύονται κάποιοι να παραδεχτούν ότι όπως διεξάγεται έχει φάει τα ψωμιά του. Έτσι εμποδίζουν και την οποιαδήποτε αλλαγή/αναβάθμιση του φεστιβάλ, αυτά όμως θα τα πούμε άλλη ώρα.

Πάντως μάλλον δεν το άκουσαν όλοι το μεγάλο γκονγκ στο οποίο αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος Πνευματικού Κέντρου κος Σπύρος Αρβανίτης. Έτσι η συμμέτοχη δεν ήταν η αναμενόμενη. Επίσης σχολιάστηκε αρνητικά η απουσία διαχωριστικών μεταξύ χορευτών και πλήθους. Άλλη μια φορά οι χορευτές με δυσκολία εκτελούσαν το πρόγραμμά τους, ενώ δεν έλειπαν κάθε τόσο και οι διερχόμενοι που περνούσαν δίπλα από τα συγκροτήματα και μπροστά από τους θεατές όπως αναφέρεται και στο ρεπορτάζ του mylefkada.gr

DSCN9898-238x165Όταν μετά από τόσα χρόνια ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να παρέχουμε τα βασικά, ώστε να διεξάγεται τουλάχιστον η παρέλαση αξιοπρεπώς τι άλλο να περιμένει κανείς….

Συγχαρητήρια λοιπόν στους χορευτές, τα συγκροτήματα και στους εθελοντές, οι οποίοι παρά τις δυσκολίες όχι μόνο δεν έχασαν λεπτό το χαμόγελό τους, αντιθέτως διασκέδασαν τον κόσμο που ήρθε όσο καλυτέρα γινόταν!

Ακολουθούν φωτογραφίες της Ειρήνης Βονιτσάνου από την παρέλαση.