Γράφει η Ιουστίνη Φραγκούλη

Ξύπνησα με θυμό, πολύ θυμό. Με θλίψη, πολλή θλίψη. Να βλέπω τις εικόνες των συνταξιούχων κάτω απο το  λιοπύρι να αγωνιούν στα ΑΤΜς αν θα υπάρχουν τα 60 ευρώ της ημέρας απο την σύνταξή τους. Αν θα προλάβουν να τα πάρουν πριν αδειάσει το μηχάνημα.

Την ίδια ώρα το Μαξίμου έχει εξαπολύσει ρητορική περί αξιοπρέπειας και εθνικής υπερηφάνειας, βυθίζοντας τη χώρα στο σκοτάδι της απομόνωσης και της πτώχευσης. Χρησιμοποιώντας φτηνά κόλπα εντυπωσιασμού, με ένα ερώτημα για μια συμφωνία που δεν υπάρχει στο τραπέζι , προσπαθεί να υφαρπάσει την ψήφο του λαού για μια πορεία εκτός Ευρώπης, για μια πορεία στον όλεθρο.

Η κυβέρνηση ψηφίσθηκε απο το λαό για μια καλύτερη συμφωνία με τους εταίρους της Ευρώπης, ψηφίσθηκε για να φέρει καλύτερες μέρες  στη χώρα που βυθίσθηκε στην ύφεση τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας και το παρεάκι του υποκρύπτοντας την αλήθεια, πως δηλαδή αν σήμερα δεν ξαναγυρίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους, η χώρα θα βυθιστεί στο απόλυτο σκοτάδι, οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν με ευρώ αλλά με κάλπικα δραχμονομίσματα, έφερε το λαό στο ύπατο σκαλοπάτι της ταπείνωσης.

Νιώθω βαρύ θυμό και θλίψη γιατί ο Τσίπρας και ο Καμμένος δεν έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αλλά χρησιμοποιούν τον τακτικισμό του ασύντακτου λαϊκισμού, προκαλώντας συμφορά στη χώρα και τους πολίτες.

Θέλω να τους κοιτάξει αύριο βαθειά στα μάτια τους συνταξιούχους ο Αλέξης της περήφανης διαπραγμάτευσης και να τους απαντήσει γιατί τους έφερε στις ουρές των ΑΤΜς.

Θέλω να αντικρύσει στα μάτια το λαό και να του εξηγήσει γιατί ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή εξακολουθεί να τον εξαπατάει με ένα ψεύτικο δίλημμα.

Το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι ΝΑΙ η ΟΧΙ στην Ευρώπη. Σε αυτό καλούνται να απαντήσουν οι Ελληνες!

Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και η Ευρώπη ανήκει στην Ελλάδα. Είναι δύο σφιχταγκαλιασμένες κόρες, δεμένες με τα ακατάλυτα δεσμά της κοινής ιστορίας τους!