Σε ηλικία 96 ετών στο σπίτι του στη Φλόριντα, έφυγε από τη ζωή ο Sid Tepper, o άνθρωπος που χάρισε στο βασιλιά του Rock & Roll μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.

Ο σπουδαίος συνθέτης ήταν ο δημιουργός εκατοντάδων τραγουδιών που ερμήνευσαν μεγάλες προσωπικότητες, όπως ο Elvis Prisley και ο Frank Sinatra.

Ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του ’40, στο Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη και έδωσε κάποια από τα τραγούδια στους μεγαλύτερους καλλιτέχνες και συγκροτήματα της εποχής, όπως είναι οι Carl Perkins, Jeff Beck, «Herman’s Hermits», «Dave Clark Five»,  «Beatles», Perry Como, Andy Williams, Ray Charles και Louis Armstrong.

Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία, την οποία έγραψε μαζί με τον Roy Bennett, ήταν το τραγούδι «Red Roses for a Blue Lady». Το κομμάτι το έγραψε με αφορμή ένα μπουκέτο λουλούδια που είχε στείλει στη σύζυγό του. «Εγώ της έστειλα κάποια κόκκινα τριαντάφυλλα και της έγραψα στην κάρτα” Συγγνώμη, αυτά τα κόκκινα τριαντάφυλλα για μία λυπημένη κυρία. Μετά από μία εβδομάδα σκέφτηκα: “Τι ώραια ιδέα για να είναι τίτλος σε ένα τραγούδι”», είχε πει ο Tepper σε παλαιότερη συνέντευξη του.

Μαζί με τον Bennet, o Τepper υπέγραψε περισσότερα από 40 τραγούδια για τον Elvis Presley όπως τα «GI Blues», «Once Is Enough» και «Stay Away». Οι δυό τους, είχαν συνθέσει πέντε τραγούδια για την ταινία του βασιλιά του rock n’roll, «Blue Hawaii».

Σε συνέντευξή του το 2005, είχε πει: «Πιστεύω ότι οι ταινίες του Elvis και τα τραγούδια τους συνέβαλλαν σημαντικά στην καριέρα του. Τον έφεραν στο επίκεντρο της προσοχής εκατομμυρίων ανθρώπων που διαφορετικά δεν θα γνώριζαν το μεγαλείο του βασιλιά».

Πηγή : newpost.gr