Γιατί όταν βάζεις το μυαλό σου να σκεφτεί, γυρνά μέχρι και η σούβλα!

Υποσχέθηκαν ότι θα μας καταπλήξουν και τα κατάφεραν για ακόμη μια φορά! Η ομάδα G(R)EEKZ του ΤΕΙ Λευκάδας δούλεψε σκληρά τον τελευταίο καιρό, για να μας παρουσιάσει το νέο της πασχαλινό gadget με τίτλο “Please Mind the Lamp”.

Μετά το επιτυχημένο περσινό project souvLEAP (η σούβλα γυρνούσε απλώς με την κίνηση του δαχτύλου), αυτή τη φορά η εφευρετικότητα και η δημιουργικότητα των φοιτητών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο! Με το φετινό “Please Mind the Lamp” οι φοιτητές κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν μηχανισμό κατά τον οποίο η σούβλα γυρίζει μόνο με τη σκέψη! Δεν είναι αστείο!

Πώς γίνεται αυτό; Μέσω ενός ασύρματου εγκεφαλογράφου, η “αυτοσυγκέντρωση” μεταφράζεται σε συχνότητα περιστροφής, ενώ με το κλείσιμο των βλεφάρων των ματιών επιλέγεται η ταχύτητα που γυρίζει η σούβλα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, οι G(R)EEKZ μας παρουσιάζουν τη νέα τους εφεύρεση, ενώ παράλληλα περνούν κι ένα ηχηρό μήνυμα κατά του bullying. Απολαύστε το:

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν και φέτος στη δημιουργία του project: στον υπεύθυνο του IEEE Student Branch του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων κο Αθανάσιο Κακαρούντα, στον συντονιστή της ομάδας, δημιουργό των εκπαιδευτικών project και πανεπιστημιακό υπότροφο του ΤΕΙ κο Σταμάτη Δραγουμάνο και σε όλους τους φοιτητές που συμμετείχαν στην υλοποίηση και παρουσίαση του ευφάνταστου project. Μας κάνουν όλοι περήφανους!!!