Apostolos_Korentzelos_carde-gnosis: Πρόγραμμα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών

Ξεκινούν νέα τμήματα από την EqualSociety
Το πρόγραμμα δωρεάν εκμάθησης πληροφορικής «e – gnosis» της EqualSocietyσυνεχίζει και φέτος την εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες. Τα μαθήματα εντατικοποιούνται για να εξυπηρετηθούν περισσότεροι ωφελούμενοι. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν πρωινά ή απογευματινά τμήματα ανάλογα με το επίπεδο των ήδη υπαρχόντων γνώσεών τους.

Συνολικά τα πρόγραμμα καλύπτει δωρεάν εκπαίδευση 28 ωρών και τηλεκατάρτισης στις βασικές δεξιότητες χρήσης των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας που περιλαμβάνουν: Επεξεργασία κειμένου, υπολογιστικά φύλλα, εφαρμογές στο διαδίκτυο.

quotes

Πανελλαδικά συμμετέχουν περίπου 250 εκπαιδευτικά κέντρα και έχουν μέχρι σήμερα εκπαιδευτεί περίπου 10.000 ωφελούμενοι.

Δικαιούχοι είναι όλες οι ομάδες του πληθυσμού και σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή στο πρόγραμμα συνοδεύεται από πιστοποίηση, ώστε να θεωρηθεί επιδοτούμενη. Οι συμμετέχοντες επιβαρύνονται με τα παράβολα συμμετοχής στις εξετάσεις τα οποία είναι 40 ευρώ ανά εκπαιδευτική ενότητα και την κάρτα υποψηφίου 70 €, όπως ακριβώς ορίζεται στον επίσημο τιμοκατάλογο του φορέα πιστοποίησης Vellum Global Educational Services. Στο κόστος αυτό περιλαμβάνονται και τα έξοδα έκδοσης και αποστολής του πιστοποιητικού από το πανεπιστήμιο Cambridge.

Ηδη ολοκληρώθηκε ο πρώτος χρόνος επιτυχούς πορείας του προγράμματος στο νησί με ποσοστό επιτυχίας ωφελουμένων περίπου 95%, οι οποίοι μετά την παρακολούθηση των μαθημάτων απέκτησαν αναγνωρισμένο πιστοποιητικό γνώσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Πανελλαδικά συμμετέχουν περίπου 250 εκπαιδευτικά κέντρα και έχουν μέχρι σήμερα εκπαιδευτεί περίπου 10.000 ωφελούμενοι. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και έχει ενταχθεί στην πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ «Ειδικές Τιμές για Ανέργους». Την υποστηρίζουν μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες και υλοποιείται με τη συμμετοχή δεκάδων κορυφαίων εκπαιδευτικών φορέων σ’ όλη τη χώρα.

Οι δωρεάν παροχές στους καταρτιζόμενους είναι: 

  •  Μαθήματα πληροφορικής για τις τρεις βασικές ενότητες : Επεξεργασία κειμένου (word), λογιστικά φύλλα (excel) , εφαρμογές στο διαδίκτυο (internet) διάρκειας 28 ωρών
  • Κωδικός τηλεκατάρτισης με άδεια χρήσης 100 ωρών
  • Συμβουλευτική από κορυφαίους διευθυντές προσωπικού 
  • DVD με Mock Test και E-Books όλων των μαθημάτων
  • Έκδοση πιστοποιητικού 

Αρμόδιος Φορέας: Μη Κυβερνητικός Οργανισμός EqualSociety – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών, www.equalsociety.gr& www.e-gnosis.gr   T: 26450 22578