Στην πρώτη γενική απεργία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν σήμερα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμια σωματεία, συνδικάτα από όλους τους κλάδους, καθώς και πολιτικά κόμματα και οργανώσεις. «Σημαία» της απεργίας το ασφαλιστικό και τα άλλα μέτρα του τρίτου Μνημονίου, όπως οι αλλαγές στο φορολογικό, τα «κόκκινα» δάνεια κ.ά.

Στο δρόμο κατά των νέων μέτρων του Μνημονίου κατέβηκε και ο… ΣΥΡΙΖΑ! Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στην απεργία κατά την κυβέρνησης (του ΣΥΡΙΖΑ). Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στην απεργία απέναντι στον εαυτό του ενέπνευσε πολλούς να κάνουν τα σχόλια τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όσο για το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να δώσουν «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ» τελικά ούτε οι ίδιοι δεν πήγαν στην συγκέντρωση τους πλην μεμονωμένων προσώπων. Πολιτικός σουρεαλισμός αυτό που ζούμε όπως αναφέρθηκε σε πολλά post που αναρτήθηκαν….

Και στην Λευκάδα κάλεσαν διάφοροι φορείς τους εργαζομένους να απεργήσουν. Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα τότε μόνο απογοητευτικό θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς. Όχι λόγω συμμετοχής, αυτή πάνω κάτω στα γνωστά επίπεδα κυμάνθηκε, αλλά λόγω μη συνεννόησης. Και αυτό γιατί 2 ήταν τελικά οι πορείες που πραγματοποιήθηκαν, αφού άλλη μια φορά δεν τα βρήκαν οι απεργούντες μεταξύ τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπήρξε πρόταση προς το Εργατικό Κέντρο για συνδιοργάνωση της απεργίας, τελικά όμως όπως είδαμε κάποια πράγματα σε αυτό τον τόπο και σε αυτή την χώρα δύσκολα αλλάζουν. Έχουν απαξιωθεί οι αγώνες και οι πολίτες δεν συμμετέχουν σε πορείες και συγκεντρώσεις. Οι αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές ενώνουν τους εργαζόμενους, άσχετα από πού προέρχονται. Υπάρχει κοινό έδαφος και αυτή την φορά τουλάχιστον θα πρέπει αυτό να ενώσει όσους δεν συμφωνούν με τις καταστροφικές και αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων.

Ο αγώνας ενάντια σε αυτές τις πολιτικές δεν είναι κεκτημένο κανενός! Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας εφόσον δεν συμφωνούν με τις πολιτικές που εφαρμόζονται έχουν μόνο μια επιλογή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δίνουν την μάχη για τα δικαιώματά τους.

Όταν όμως το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» κάποιοι το μεταφράζουν σε «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αλλά κάτω από τη δική μου σημαία» τότε το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που βλέπουμε εδώ και χρόνια. Όσο για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα οι περισσότεροι στην Λευκάδα επέλεξαν να μην απεργήσουν με τα περισσότερα καταστήματα στην αγορά να λειτουργούν κανονικά.