Στα 13 του χρόνια βρέθηκε στα τμήματα υποδομής της Δόξας. Από τότε η μπάλα του μπάσκετ “δεν έφυγε” από τα χέρια του. Απολλωνιάδα Πατρών, Σπόρτιγκ, Απόλλων Πατρών, Ολυμπιάδα, Α.Γ.Ο. Ρεθύμνου, ΟΦΗ και μετά Δόξα. Τα… χιλιόμετρα του Βασίλη Βαγενά στην Α2 αμέτρητα. Η Δόξα επέστρεψε στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, εκεί όπου συναντιέται και πάλι με τον Βασίλη. Τον αρχηγό της σε προηγούμενες σεζόν, που είναι και πάλι εδώ για να βοηθήσει με την τεράστια εμπειρία του στην προσπάθεια για τον μεγάλο στόχο. Ο Βασίλης Βαγενάς μίλησε στο lefkadaweb.gr για την Δόξα της νέας σεζόν και για όλα αυτά που απαιτούνται σε μια ομάδα για να πρωταγωνιστήσει.

                   quotes
Η Δόξα έχει ρόστερ πρωταθλητισμού

“LWEB”: Επέστρεψες στη Δόξα μετά το διάλειμμα της μιας σεζόν στον ΟΦΗ. Η Δόξα φέτος έχει στόχο να πρωταγωνιστήσει, ένας στόχος που είναι διαφορετικός από αυτόν που είχε όταν ήσουν μαζί της στην Α2.  Απ.: Η ομάδα όντως έχει στόχο διαφορετικό από αυτόν που είχε στην προηγούμενη παρουσία της στην Α2, έχει όμως

και ένα από τα καλύτερα ρόστερ στην κατηγορία. Εγώ θα το έλεγα “ρόστερ πρωταθλητισμού”. Επιθυμία μου είναι να βρεθούμε όλοι μαζί, να είμαστε καλά στην υγεία μας, ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας το έργο αυτό και να πετύχουμε το στόχο της ανόδου που είναι ένα όνειρο για όλο τον φίλαθλο κόσμο του νησιού.
“LWEB”: Η εμπειρία σου είναι μεγάλη, άρα γνωρίζεις τα στοιχεία που θα μετρήσουν περισσότερο σε αυτή την πορεία. Ποια είναι αυτά λοιπόν που αναμένεται να κάνουν την διαφορά;
Απ.: Σίγουρα θα μετρήσει η έδρα και η εμπειρία των παικτών, το σπουδαιότερο όμως πιστεύω πως θα είναι η διάρκεια στην απόδοση. Αν έχεις μια ταυτότητα ως ομάδα, τότε πιστεύω πως όλα είναι στο χέρι σου. Ακόμα και αυτός ο στόχος που έχουμε θέσει εμείς.
“LWEB”: Εσύ με τον Μάρτζο και τον Μουρατίδη υπήρξατε συμπαίκτες και στο παρελθόν. Συμπαίκτες ήταν και ο Συμεωνίδης με τον Αναγνωστόπουλο. Η γνωριμία του ενός με τον άλλον τι σημαίνει για την ομάδα;
Απ.: Αυτό κάνει πιο “εύκολο” το έργο του προπονητή, αφού έχει στα χέρια του παίκτες που έχουν βρεθεί κάτω από την ίδια στεγή και κατά το παρελθόν. Αυτό που απαιτείται πλέον είναι το “πάντρεμα” όλων των παικτών, για να βγει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδο.
“LWEB”: Ο κόσμος τι να περιμένει φέτος από εσένα και τα άλλα παιδιά.
Απ.: Υπάρχουν αυξημένες φιλοδοξίες, όλοι θα δουλέψουμε να κάνουμε πράξη το στόχο. Ο κόσμος θα πρέπει να μας στηρίξει, δεν θα πρέπει να απογοητευτεί σε τυχόν δύσκολες στιγμές που όλες οι ομάδες έχουν τέτοιες. Εμείς από την πλευρά μας θα πράξουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να πετύχουμε τον μεγάλο στόχο.