Ο ψηλός που από πολύ νωρίς (αρχές Ιουνίου) πήρε θέση στο ρόστερ της Δόξας είναι ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος. Αποτελεί εισήγηση του κόουτς Γιώργου Ζαφειρούδη, ο οποίος τον είχε παίκτη στην ΜΕΝΤ και την Ξάνθη. Γεννημένος στις 29/5/1980, αγωνίζεται στην θέση “5” και πρόκειται για έναν χαρισματικό σκόρερ που έχει αφήσει το στίγμα του σε όποια ομάδα κι αν αγωνίστηκε. Ο Αναγνωστόπουλος ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στα Φάρσαλα και στη συνέχεια αγωνίστηκε στις εξής ομάδες: Φίλιππος Θεσ/κης, ΜΕΝΤ, Ηρακλής, Τρίκαλα, ICBS, Ξάνθη, Ερμής Λαγκαδά. Η τριετής παρουσία του έμπειρου αθλητή στον Λαγκαδά ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2013, ενώ την σεζόν που πέρασε ο Αναγνωστόπουλος έμεινε εκτός δράσης και ασχολήθηκε με τις ακαδημίες που διατηρεί στον τόπο καταγωγής του. Η επιμονή του Γιώργου Ζαφειρούδη έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την επιστροφή του ύψους 2.07 αθλητή στα παρκέ, ενώ στη συνέχεια ρόλο ανέλαβε η διοίκηση της Δόξας, η οποία έπεισε τον παίκτη να πει το τελικό “ναι”. Η συγκεκριμένη κίνηση είναι βέβαιο ότι θα δυναμώσει πολύ την λευκαδίτικη ομάδα σε πολλούς τομείς, αφού ο Αναγνωστόπουλος συγκαταλέγεται στο γκρουπ των κορυφαίων αθλητών της Α2 σε συμμετοχές, πόντους και ριμπάουντ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελευταία του σεζόν στον Λαγκαδά (2012-2013) ανακηρύχτηκε πρώτος σκόρερ της Α2 με 504 πόντους (19.3 Μ.Ο.), πρώτος σε ευστοχία στις βολές (87%), πρώτος σε κερδισμένα φάουλ (196), ενώ βρέθηκε σε υψηλές θέσεις και σε πολλές άλλες στατιστικές κατηγορίες. Στο περιθώριο της πρώτης προπόνησης, ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος μίλησε στο lefkadaweb.gr, τόσο για την απόφασή του να επιστρέψει στα παρκέ, αλλά και για τα στοιχεία εκείνα που θα πρέπει να έχει μια ομάδα για να πρωταγωνιστήσει στην Α2. Η μίνι συνέντευξη έχει ως εξής:
“LWEB”: Έμεινες ένα χρόνο εκτός παρκέ. Πως πήρες την απόφαση επιστροφής;
Απ.: Όντως έμεινα ένα χρόνο έξω από τα γήπεδα εξαιτίας κάποιας εργασίας που έπρεπε να ξεκινήσω. Η πρόταση της ομάδας, ο τρόπος προσέγγισης που έγινε πολύ νωρίς και με πολύ ωραίο τρόπο, όπως επίσης και η συνεργασία που είχα κατά το παρελθόν με τον κόουτς, με έβαλαν στην διαδικασία να το σκεφτώ. Αφού είδα ότι γίνεται μια καλή προσπάθεια απ’ όλους και είναι μια ομάδα που έχει στόχους, αποφάσισα να ενταχθώ και εγώ στο ρόστερ. Δεν ήθελα να επιστρέψω σε μια ομάδα αδιάφορη ή σε μια ομάδα που θα είχε ως στόχο την παραμονή.
“LWEB”: Γνωρίζεις πολύ καλά το πρωτάθλημα της Α2. Τι πρέπει να έχει μια ομάδα για να πρωταγωνιστήσει;
Απ.: Σίγουρα η έδρα παίζει σημαντικό ρόλο. Πρέπει να υπάρχουν παίκτες που να ξέρουν την κατηγορία και να έχουν σωστή νοοτροπία για να κάνει η ομάδα πρωταθλητισμό. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει καλός προπονητής και καλή διοίκηση. Θεωρώ ότι η Δόξα είναι πολύ καλά από κάθε πλευρά. Υγεία να έχουμε πάνω απ’ όλα και τύχη και πιστεύω ότι όλα θα πάνε όπως πρέπει.