Απαντήσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν τον φίλαθλο κόσμο της Δόξας έδωσε ο Γιώργος Ζαφειρούδης, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο lefkadaweb.gr. Ο προπονητής της λευκαδίτικης ομάδας που βρίσκεται για δεύτερη σεζόν στον πάγκο της, μεταξύ άλλων σχολίασε τις κληρώσεις πρωταθλήματος και Κυπέλλου, ενώ κατέθεσε και την άποψή του για το αν θα πρέπει να αποκτηθεί άλλος παίκτης στην μεταγραφική περίοδο που είναι σε εξέλιξη. Η συνέντευξη με τον Γιώργο Ζαφειρούδη έχει ως εξής:
“LWEB”: Καταρχάς πως είδατε την κλήρωση του πρωταθλήματος; Ξέρουμε ότι στόχος είναι οι 26 νίκες στα ισάριθμα ματς, όπως επίσης και το ότι όλοι θα παίξουν με όλους. Πέρα από αυτά, τι σας λέει η πρώτη ανάγνωση του αγωνιστικού προγράμματος;
Απ.: Στην πορεία του πρωταθλήματος φαίνεται το αν έχει νόημα η κλήρωση και είναι κάτι που έχει μεγάλη σημασία. Για εμάς που έχουμε την ίδια σκέψη με πέρυσι, μας ενδιαφέρουν τα εντός έδρας ματς. Σε αυτή την λογική, τα ματς εντός θα είναι χωρίς επιστροφή. Πρέπει να τα κερδίσουμε όλα. Αυτά για το πρωτάθλημα. Όσον αφορά το Κύπελλο, το καλό είναι ότι δεν θα χρειαστεί να φύγουμε εκτός νησιού. Είναι πολύ σημαντικό αυτό σε περίοδο προετοιμασίας και μας βόλεψε πολύ, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, το ότι όσο θα κερδίζουμε θα παίζουμε εντός έδρας.
“LWEB”: Μιλήσατε για την έδρα. Αυτό θα είναι το “μυστικό” του φετινού πρωταθλήματος;
Απ.: Όπως είναι φέτος, με την δυναμική που βλέπουμε να βγάζουν τώρα οι ομάδες, αυτή που θα κρατήσει αήττητη την έδρα της, θα έχει τύχη μέχρι τέλος και θα μπορεί να κυνηγήσει με αξιώσεις τους στόχους της.
“LWEB”: Η περίοδος προετοιμασίας μόλις ξεκίνησε.
Απ.: Ναι, και θα προχωρήσουμε με διπλές προπονήσεις, το πρωί τρέξιμο, το απόγευμα στο παρκέ. Είναι η περίοδος όπου οι πληροφορίες είναι πολλές και από πολλές κατευθύνσεις.
“LWEB”: Η προετοιμασία τι είναι για εσάς: Το πιο δύσκολο κομμάτι της σεζόν ή το πιο ευχάριστο;
Απ.: Αν γινόταν να παίξουμε αύριο, θα το ήθελα πολύ. Εμένα μου αρέσουν τα παιχνίδια, αν και θεωρώ ότι η τωρινή είναι η πιο σημαντική περίοδος της σεζόν. Ό,τι κάνεις σε αυτόν τον ένα μήνα, αυτό μένει. Τώρα μπαίνουν οι βάσεις, μετά μόνο μερεμέτια μπορείς να πραγματοποιήσεις.
“LWEB”: Το ρόστερ έχει διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό. Έτσι το είχατε σχεδιάσει στο μυαλό σας ή άλλα σκεφτόσασταν και άλλα προέκυψαν στην πορεία;
Απ.: Κάναμε μια μικρή στροφή στον αρχικό σχεδιασμό με την απόκτηση του Συμεωνίδη που μας δυναμώνει ψηλά, ενώ με την επιλογή αυτή θα μπορέσουμε να κατεβάσουμε τον Καραδολάμη στο “3”. Βέβαια πάντα υπάρχει η προοπτική ενίσχυσης, κάτι για το οποίο έχω εκφραστεί στη διοίκηση. Θέλω να αποφύγω την παρουσία επιπλέον παίκτη κι αυτό γιατί εγώ πηγαίνω στην προπόνηση και λέω στους παίκτες μου “είστε οι καλύτεροι του κόσμου”. Αν έχω 11 μεγάλους, ένας δεν θα είναι ο καλύτερος του κόσμου γιατί θα είναι εκτός δωδεκάδας. Αυτή είναι η λογική μου. Δεν πιστεύω στον συναγωνισμό, έτσι έχω μάθει. Ο συναγωνισμός και η άμιλλα είναι για ομάδες που έχουν παιδιά ίδιας ηλικίας, για τμήματα υποδομής που όλα είναι ανατρέψιμα. Εδώ τα πράγματα δεν είναι ανατρέψιμα, ξέρουμε που στηριζόμαστε και ποιοι είναι αυτοί που θα υποστηρίξουν την προσπάθεια.
“LWEB”: Μία επιπλέον λύση μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα;
Απ.: Στην σκέψη μου ναι. Από εκεί και πέρα όμως, επειδή σέβομαι τους ανθρώπους που βάζουν τα χρήματά τους, αν είναι να έρθει κάποιος, ο οποίος θα μας δώσει το κάτι παραπάνω, πράγμα που εγώ δεν το βλέπω στην αγορά για να είμαι ειλικρινής, θα το δούμε στην πορεία.
“LWEB”: Η στροφή που αναφέρατε με την απόκτηση Συμεωνίδη, ήταν απόρροια των κινήσεων που κάνουν άλλες ομάδες ή άλλαξε κάτι στο αγωνιστικό πλάνο σας;
Απ.: Στην σκέψη ειδικά των ανθρώπων της ομάδας αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο. Εγώ ήμουν καλυμμένος και χωρίς τον Φίλιππο. Αλλά επειδή ο Φίλιππος είναι ένας παίκτης με τον οποίο έχω ξανασυνεργαστεί, μάλιστα τον είχα ζευγάρι μαζί με τον Αναγνωστόπουλο, και ξέρω τι μπορεί να δώσει με την εμπειρία του και τα αθλητικά του προσόντα, ήταν εύκολο για εμένα να κατεβάσω παρακάτω τον Καραδολάμη.