Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου καλεί τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και τους εργαζόμενους στον επισιτισμό σε σύσκεψη – συζήτηση

ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΗ, ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΥΔΡΙΟΥ 7 μ.μ.

Συνάδελφοι, σας καλούμε για ενημέρωση για τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν στην Βουλή για τους εργαζόμενους στον τουρισμό.

Η κυβέρνηση με όλους τους μηχανισμούς της προσπαθεί να παρουσιάσει πάλι το άσπρο, μαύρο. Προσπαθεί να παρουσιάσει ότι τα μέτρα ενίσχυσης για τον τουρισμό, ενισχύουν και τους εργοδότες και τους εργαζόμενους. Η πραγματικότητα είναι άλλη.

Η κυβέρνηση ακύρωσε κάθε συλλογική ρύθμιση που υπήρχε και όριζε τη ζωή μας μέσα κι έξω από τη δουλειά. Έδωσε τη δυνατότητα σε ξενοδόχους και μεγαλοεστιάτορες να επαναπροσλαμβάνουν αν θέλουν, όποιον εργαζόμενο θέλουν, όποτε θέλουν.

  • Γκρέμισε το εισόδημα εργαζομένων και ανέργων στα 400 και 500 ευρώ.Πληρώνει για λογαριασμό των εργοδοτών, από χρήματα του λαού, αντί για μισθό ψίχουλα.
  • Επέτρεψε στους εργοδότες να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους στέλνοντας στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες εποχικούς εργαζόμενους, αφαιρώντας τους τη δυνατότητα να επιβιώσουν τον ερχόμενο χειμώνα.
  • Έδωσε χρήμα σε όσους αποφασίσουν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, χωρίς να ξοδέψουν δεκάρα από το μεγαλύτερο μέρος των 120 δις που έβαλαν στα σεντούκια τους τα τελευταία χρόνια.
  • Τους απάλλαξε από φορολογικές υποχρεώσεις κι από τις ασφαλιστικές εισφορές μας.
  • Τους έδωσε τη δυνατότητα να μας απασχολούν αν θέλουν, όποτε, όπως και όσο θέλουν.

Ήδη σε όλη την Ελλάδα έχουν πραγματοποιηθεί μαζικές κινητοποιήσεις από σωματεία του κλάδου και προγραμματίζονται κι άλλες. Το άνοιγμα των ξενοδοχείων και των καταστημάτων δεν πρέπει να βρει κανέναν συνάδελφο μόνο του. Η απάντηση στην επίθεση στα δικαιώματά μας πρέπει να μας βρει οργανωμένους. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να μην βρούμε μπροστά μας ακόμη μεγαλύτερα αδιέξοδα για μας και τις οικογένειές μας.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ!

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!