Εκτός από αρχηγός της ομάδας του Καναλακίου, ο Αλέξανδρος Λουκούμης μπορεί να χαρακτηριστεί και ο ιθύνων νους της πρωταθλήτριας της Α’ Κατηγορίας. Ο ρόλος του εντός του αγωνιστικού χώρου είναι πολυσύνθετος, αφού εκτός από το δημιουργικό κομμάτι, δίνει σημαντικές λύσεις και στο μεσοαμυντικό παιχνίδι. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε την καριέρα του στο Φανάρι και μετέπειτα πέρασε από τον Απόλλωνα της Πάργας και τον Όλυμπο Κέρκυρας πριν βρεθεί στο Καναλάκι, κατά την περυσινή σεζόν χάρισε πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του με τα καθοριστικά γκολ που σημείωσε. Στο χθεσινό ματς στο Σύβρο, τόσο αυτός όσο και οι συμπαίκτες του, δεν κατόρθωσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, γεγονός που σε συνδυασμό με την πολύ καλή εμφάνιση των γηπεδούχων, άφησε το Καναλάκι εκτός Κυπέλλου. Μετά τη λήξη του ματς ο Αλέξανδρος Λουκούμης μίλησε στο lefkadaweb.gr τόσο για τον αποκλεισμό, όσο και για το πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει το Σάββατο.
“Στο ποδόσφαιρο αυτά συμβαίνουν. Όταν έχεις ευκαιρίες και δεν τις κάνεις γκολ, η μπάλα σε τιμωρεί. Αυτό έγινε και στην περίπτωση την δική μας και αποκλειστήκαμε πρόωρα από την συνέχεια του θεσμού” σχολίασε ο αρχηγός του Καναλακίου για την ήττα από τον Σύβρο. Σε ερώτηση για το πρωτάθλημα που ξεκινάει το ερχόμενο Σάββατο, τόνισε: “Ο μεγάλος στόχος για εμάς είναι πρώτα να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και μετά να καταφέρουμε την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, βλέπουμε πλέον μόνο το πρωτάθλημα και αυτά που θέλουμε να πετύχουμε μέσα από αυτό. Θα είμαστε ήρεμοι, με καθαρό μυαλό και με πολλή δουλειά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε”.
Το γεγονός της παρουσίας ιστορικών ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και αυτών που ήταν και πέρυσι αλλά ενισχύθηκαν, σχολιάστηκε ως εξής από τον Αλέξη Λουκούμη: “Φέτος υπάρχουν καλύτερες ομάδες και θεωρώ δεδομένο ότι το πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο. Συμμετέχουν ομάδες που έχουν την εμπειρία της Γ’ Εθνικής (Πρέβεζα, Θεσπρωτικό), ενώ υπάρχουν και άλλες που ενισχύθηκαν σε σχέση με πέρυσι. Νομίζω ότι φέτος θα είναι πιο δύσκολα για εμάς”. Τέλος, η αναφορά του για το σύστημα των πλέι οφ που εφαρμόζεται από φέτος, είναι η ακόλουθη: “Είναι μια νέα διάταξη στην προκήρυξη που θεωρώ πως θα κάνει το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό. Θα παλέψουμε για να τερματίσουμε στο συν τέσσερα, δηλαδή θα κάνουμε το καλύτερο για να αποτρέψουμε την διεξαγωγή τους”.