Η υπηρεσία Αιμοδοσίας  του Νοσοκομείου Λευκάδας,  καλεί  τους κατοίκους του νομού  μας  να συνεχίζουν να  προσφέρουν εθελοντικά αίμα για  την κάλυψη των αναγκών και την ενίσχυση των  αποθεμάτων αίματος  του Νοσοκομείου μας . Επίσης τους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών της περιοχής μας να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή είτε διοργανώνοντας αιμοδοσίες στην έδρα τους ή προτρέποντας  όσα από τα μέλη τους  μπορούν να έρθουν να αιμοδοτήσουν. 

Συνάνθρωποι μας, χρειάζονται την βοήθεια όλων μας για να επιβιώσουν (χρόνιοι ασθενείς , πολυμεταγγιζόμενοι, από τροχαία ατυχήματα κλπ). Το αίμα σώζει ζωές.   Γι’ αυτό και  πρέπει  όλοι όσοι είναι υγιείς να προσφέρουν εθελοντικά αίμα, για να  μπορέσουμε να καλύψουμε  τις  ανάγκες  και να συμβάλουμε  στην  αύξηση των αποθεμάτων αίματος   όχι μόνο του  νοσοκομείου  μας, αλλά ολόκληρης της χώρας. Το αίμα όπως είναι γνωστό μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο  μόνο για 42 ημέρες.

            Η υπηρεσία αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας βοηθά επίσης  και στέλνει αίματα   στα μεγάλα νοσοκομεία της περιοχής μας, όπως  των Ιωαννίνων,  της Άρτας αλλά  και Αθηνών τα οποία έχουν τεράστιες ανάγκες.

            Οι δεσμοί αίματος και οι δεσμοί ζωής δεν σταματούν. Συνεχίζονται και πρέπει να συνεχιστούν κόντρα στο φόβο”.

.           Ενημερωτικά όσοι νοσούν αυτή την περίοδο ή παρουσιάζουν κάποιο από τα συμπτώματα   πυρετού, βήχα, δύσπνοιας ή καταρροής   είναι αυτονόητο ότι αποκλείονται από τη προσφορά αίματος  για  αρκετό  χρονικό διάστημα. Υπάρχει  επίσης οδηγία αποκλεισμού για διάστημα ενός μήνα  όσων ταξίδεψαν σε πληγείσες από τον κορονοϊό   περιοχές ή ήρθαν σε στενή επαφή με νοσούντες.

Και καθώς, δικαιολογημένα, υπάρχει ο φόβος των υγιών αιμοδοτών να προσέλθουν στα νοσοκομεία,  σας ενημερώνουμε ότι η Αιμοδοσία μας θα συνεχίσει να πραγματοποιεί αιμοληψίες, ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ στην αίθουσα εκδηλώσεων  μετά την ευγενική παραχώρηση της από τον Δήμο Λευκάδας:

ΠΡΩΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 9:00πμ- 1:00μμ

Επίσης μπορούν να προσφέρουν αίμα στο χώρο του Νοσοκομείου:

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 6:30μμ-8:00μμ

ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ ΠΡΩΙ: 11:00πμ-1:00μμ

Ο  Διοικητής του Νοσοκομείου

ΜΠΑΚΑΒΟΣ Γ. ΙΩΑΝΝΗΣ