ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ – ΠΥΛΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 11 π.μ.

ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας θα πραγματοποιήσει συμβολική κινητοποίηση στην πύλη του Νοσοκομείου Λευκάδας την Τρίτη 7 Απρίλη στις 11 π.μ. .

Στηρίζουμε την πανελλαδική μέρα δράσης στο χώρο της Υγείας στις 7 Απρίλη, Παγκόσμια Μέρα της Υγείας, όπου καλεί η Ομοσπονδία  Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και τα σωματεία των υγειονομικών.

Τηρούμε τα μέτρα που υποδεικνύουν οι υγειονομικές υπηρεσίες για την προστασία του λαού, για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού – πανδημίας, αλλά και η κυβέρνηση πρέπει αναλάβει την δική της ευθύνη για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Πέρα από την ατομική ευθύνη, υπάρχει και η κρατική ευθύνη, που με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν τόσα χρόνια, όπως τη διαχρονική υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των νοσοκομείων για να μετατραπεί ο χώρος της υγείας σε πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, οδήγησε το πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο σύστημα υγείας στη σημερινή τραγική κατάσταση για το λαό.

Η Κυβέρνηση να πάρει τώρα τα απαραίτητα μέτρα για την κάλυψη των αναγκών στην Υγεία και να μην τα μεταθέτει όλα στην ατομική ευθύνη, για μπορέσουν οι υγειονομικοί να δώσουν τη μάχη απέναντι στην πανδημία, για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού.

            Δεν πρόκειται να σιωπήσουμε – Δυναμώνουμε τη φωνή μας. Καλούμε εργατικά σωματεία και φορείς του νησιού να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των μαχόμενων υγειονομικών!

            Διεκδικούμε:

  • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.
  • Εξοπλισμός και στελέχωση της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λευκάδας για να τεθεί άμεσα σε λειτουργία.
  • Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό των Κέντρων Υγείας του νομού Λευκάδας και στελέχωση των Κέντρων υγείας και των αγροτικών ιατρείων που υπάρχουν σε Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό.
  • Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.
  • Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων.

Επιπλέον να παρθούν μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους, άνεργους, τις φτωχές λαϊκές οικογένειες:

  • Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας. Πρόσθετες Άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.
  • Την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.
  • Το Δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του. Οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχη για το δικαίωμα τους.
  • Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
  • Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.
  • Την αυτόματη κατάργηση με το πέρας της καραντίνας όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στην συνδικαλιστική δράση, όπως το άρθρο 12 της ΠΝΠ που ανοίγει ξανά το δρόμο για επιτάξεις απεργών και κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης σε κλάδους που διεκδικούν.
  • Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

3-4-2020

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, EMAIL: ergatlef@otenet.gr