Λευκάδα, 3 Απριλίου 2020 –  Η καθημερινότητα λόγω του κορονοϊού, είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία έχει δημιουργήσει έκτακτα δεδομένα επείγοντος χαρακτήρα τόσο σε επίπεδο διαβίωσης όσο και στην αγορά εργασίας.

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες αυτής της κρίσιμης εποχής ο οργανισμός, Equal Society μαζί με τον Οίκο Πρόνοιας της Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδος και Ιθάκης και σε συνεργασία με το Δήμο Λευκάδας συνεχίζουν να υποστηρίζουν καθημερινά,  όλους όσους έχουν ανάγκη.  Συνεχίζεται η παροχή γευμάτων από τη Δομή «Ανθρώπων Γεύματα» και στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Οργανισμού,  οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να εξυπηρετηθούν αφού πρώτα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ώστε να κλείσουν ραντεβού για να παραλάβουν φάρμακα.

Η «Δομή Ενημέρωσης» της Equal Society κοντά στους πολίτες

Παράλληλα η «Δομή Ενημέρωσης» της Equal Society ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες της Λευκάδας και των όμορων περιοχών. Δίνει απαντήσεις και κατευθύνσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν μεταξύ άλλων την καταβολή επιδομάτων, τη μείωση των ενοικίων, τις άδειες ειδικού σκοπού, το δώρο Πάσχα, τις τραπεζικές συναλλαγές, ειδικότερα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα.

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση equallefkada@gmail.com είτε τηλεφωνικά στο 26450 22578. Θερμή παράκληση τα ερωτήματα να είναι πλήρη και σαφή.

Ανάγκη για βοήθεια

Όσοι μπορούν να βοηθήσουν με τρόφιμα και υλικά καθαριότητας παρακαλούμε να απευθυνθούν στο γηροκομείο Λευκάδας, στον πάτερ Παναγιώτη Ζαβιτσάνο (26450 22570) ή στην κοινωνική υπηρεσία του Οργανισμού (26450 22578).