Δεν είναι μόνο η προκλητική χρηματοδότηση των ιδιωτικών δομών υγείας από την κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να τις επιτάξει.

Δεν είναι μόνο το 5ευρο που θέλει να μαζέψει στην τσέπη του ο υπουργός της «ανάπτυξης» από χιλιάδες μαθητές εκμεταλλευόμενος την απομόνωση που επιβάλλεται από την πανδημία.

Δεν είναι μόνο τα εκατομμύρια που θα πετάξει ο άλλος υπουργός των έργων αποζημιώνοντας τους εργολάβους του δρόμου Πατρών-Πύργου, που ο ίδιος τους έδιωξε για να δώσει το έργο σε φίλια προς αυτόν και την ΝΔ εργολαβικά συμφέροντα.

Είναι η αντίληψη και η πρακτική που διαμορφώνεται σε όλη την κλίμακα διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση και τους δορυφόρους της στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η ανήθικη και απαράδεκτη λογική της εκμετάλλευσης της κρίσης, ένας ιδιότυπος μαυραγοριτισμός στην εποχή του covid-19.

Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και η περιφερειακή αρχή Κράτσα στα Ιόνια Νησιά.

Παρέχει προνόμια και «διπλοθεσίες» στα δικά της παιδιά, αδιαφορώντας προκλητικά για τους χιλιάδες ανέργους που παράγει η κρίση, για τους χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό που θα ζήσουν με τα επιδόματα της πείνας, για τους χιλιάδες επαγγελματίες που δεν έχουν κανένα έσοδο.

  • Σε σύμβουλό της που είναι δικηγόρος και μισθοδοτείται πλουσιοπάροχα από το ταμείο της ΠΙΝ, αναθέτει νομικές υποθέσεις της Περιφέρειας για τις οποίες αμείβεται επίσης και επιπλέον από το ταμείο της ΠΙΝ, στερώντας εργασία και εισόδημα από τον δοκιμαζόμενο δικηγορικό κόσμο της Κέρκυρας!
  • Σε σύμβουλο αντιπεριφερειάρχη (που είναι γιατρός στο επάγγελμα και ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της κ. Κράτσα) και ο οποίος μισθοδοτείται επίσης πλουσιοπάροχα από το ταμείο της ΠΙΝ, ζήτησε έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να ασκεί παράλληλα (και) το επάγγελμα του ιατρού!

Η ΑΝΑΣΑ καταγγέλλει τα γεγονότα αυτά και καλεί την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων να ανακαλέσει τις αποφάσεις της και να σεβαστεί την αγωνία για εργασία και επιβίωση χιλιάδων συμπολιτών μας και των οικογενειών τους.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά