Μένουμε σπίτι… και το Πάσχα, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης. Δεν χαλαρώνουν τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Καμία ελπίδα για… έξοδο το Πάσχα δεν θα πρέπει να έχουν οι πολίτες, όπως ξεκαθάρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όσοι συνήθιζαν να κάνουν Πάσχα στα χωριά τους, θα πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι φέτος αυτό δεν θα συμβεί, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να χαλαρώσει τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.
Κι αυτό, διότι υπάρχουν φόβοι πως στην περίπτωση που επιτραπεί πασχαλινή έξοδος τη Μεγάλη Εβδομάδα 12-19 Απριλίου, είναι πιθανό η κατάσταση να γίνει ανεξέλεγκτη και ο κορονοϊός να εξαπλωθεί στην Ελλάδα με ταχύτατους ρυθμούς.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος. η καραντίνα σίγουρα θα ισχύσει μέχρι τότε καλό είναι να το λέμε από τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι αύριο Δευτέρα, θα εκδώσει εγκύκλιο προς κτηνοτρόφους και σφαγείς να λάβουν υπόψιν τους ότι φέτος δεν θα γίνει η καθιερωμένη κατανάλωση αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα

Εξήγησε πως ενώ η χώρα τα έχει πάει καλά στην διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού θα ήταν «πολύ μεγάλο λάθος» να μεταδοθεί στην επαρχία από την Αθήνα που έχει τα πιο πολλά κρούσματα. Κάλεσε τους πάντες να κάνουν υπομονή έναν μήνα.