Aμέσως μόλις ενημερώθηκε ο Ι.Σ. Λευκάδας από τους συναδέλφους του Νοσοκομείου για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρoύσμα  κορωνοϊού στη Λευκάδα, tόσο ο Πρόεδρος όσο και μέλη του Δ.Σ.  ήρθαν σε επαφή με τους δύο συναδέλφους οι οποίοι ενεπλάκησαν στη διαχείριση του περιστατικού, για να έχουν μία ολοκληρωμένη από επιστημονικής πλευράς γνώση του θέματος, οι οποίοι και μας ενημέρωσαν ότι έχουν θέσει εαυτούς  σε  καραντίνα 14 ημερών όπως  προβλέπεται και έχουν κλείσει τα ιατρεία τους για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Σημειωτέον ότι ο ασθενής εξετάστηκε και από τους δύο συναδέλφους οίκοι και όχι στα ιατρεία τους.

Αργότερα και μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη  Λευκάδας κυρίου Ανδρέα Κτενά, ο Πρόεδρος του Ι.Σ. Λευκάδας Σταύρος Γρηγόρης  είχε τηλεφωνικώς συνεργασία μαζί του και τον ενημέρωσε για τις ιατρικές πτυχές του ανωτέρω θέματος αλλά και της εν γένει κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία. Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Λ. εκπροσωπώντας   τον φορέα που  εκ του νόμου  είναι επιστημονικός σύμβουλος της Πολιτείας, πρότεινε προς τον Αντιπεριφερειάρχη 2 μέτρα για την συγκεκριμένη περίπτωση τα οποία έγιναν αμέσως αποδεκτά εκ μέρους του.

  1. να εκδώσει απόφαση προσωρινής αναστολής λειτουργίας των δύο ιατρείων για το διάστημα (14 ημέρες), κατά το οποίο οι δύο συνάδελφοι θα ευρίσκονται σε καραντίνα.
  2. συνεργείο της Π.Ε. Λευκάδας να προβεί σε απολύμανση των χώρων των δύο ιατρείων, πράγμα το οποίο έγινε αμέσως μετά την συνομιλία όπως πληροφορηθήκαμε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για τη συνεργασία τους ο δε Πρόεδρος τον διαβεβαίωσε ότι  τόσο αυτός προσωπικά όσο και όλο το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπροσωπώντας τους ιατρούς της Λευκάδας είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της Περιφέρειας  ώστε να συμβάλλουν με όποιο τρόπο τους ζητηθεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος της πανδημίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σταύρος Γρηγόρης                                                   Παναγιώτης Γεωργόπουλος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ(Ν.Π.Δ.Δ.)

MEDICAL ASSOCIATION OF LEFKAS

Ιωάννου Μελά 193 – Λευκάδα   31100

Τηλ. 2645024507  e-mail: isllefkadas@gmail.co

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α.Π.(εξερχ.): 92

Λευκάδα : 24.03.2020