Ο κύβος ερρίφθη και όλα δείχνουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα διεξάγονταν το καλοκαίρι στο Τόκιο αναβάλλονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε πρότεινε οι Ολυμπιακοί Αγώνες να αναβληθούν και να μετατεθούν για το 2021, σε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ. Ο Άμπε έκανε την πρόταση στον Μπαχ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το δίκτυο NHK, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία ο Ιάπωνας πρωθυπουργός είπε ότι έφτασε σε συμφωνία με τον Τόμας Μπαχ για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για έναν χρόνο. «Το καλοκαίρι του 2021 είναι το τελευταίο χρονικό όριο που μπορούν να διεξαχθούν αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες», φέρεται να είπε ο Σίνζο Άμπε.

Μάλιστα, αύριο, Τετάρτη 25 Μαρτίου, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός αναμένεται να έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για το θέμα.

Τις τελευταίες ημέρες, όλο και περισσότερες χώρες ζητούσαν επιτακτικά την αναβολή των Αγώνων, με τελευταίες τις ΗΠΑ. Τις προηγούμενες ημέρες, Αυστραλία, Καναδάς, Πολωνία, Νέα Ζηλανδία είχαν διατρανώσει την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το ερχόμενο καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Ντικ Πάουντ, μέλος της ΔΟΕ, είχε αναφέρει πως «ουσιαστικά η απόφαση αναβολής έχει ήδη ληφθεί», μιλώντας στην εφημερίδα USA Today. «Δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα λεπτομέρειες, αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα αρχίσουν στις 24 Ιουλίου, αυτά ξέρω», είχε προσθέσει.

Πηγή: iefimerida.gr