Με τον Υφυπουργό Υγείας κ.Βασίλη Κοντοζαμάνη επικοινώνησε ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των προσλήψεων μόνιμων και επικουρικών ιατρών στο Νοσοκομείο Λευκάδας, καθώς και νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Ο Βουλευτής ενημέρωσε με λεπτομέρειες τον Υφυπουργό για όλα τα αιτήματα που έχει αποστείλει η 6η ΥΠΕ προς το Υπουργείο για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λευκάδας. Συγκεκριμένα, ο κ.Καββαδάς ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία του διαγωνισμού για κάλυψη 12 θέσεων μονίμων ιατρών, καθώς και για το αίτημα του Νοσοκομείου Λευκάδας να καλυφθούν, λόγω των εκτάκτων αναγκών, 20 θέσεις επικουρικών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, καθώς και 5 ιατρών με εξειδίκευση στην Εντατικολογία, προκειμένου να λειτουργήσει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ακόμη, ενημέρωσε ότι το Νοσοκομείο ζήτησε μέσω 6ης ΥΠΕ να καλυφθούν 32 θέσεις νοσηλευτών και νοσηλευτριών, και 19 θέσεις λοιπού επικουρικού προσωπικού. Επεσήμανε ότι είναι θέσεις εξίσου σημαντικές με των ιατρών για την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε τον Βουλευτή ότι, στην προκήρυξη των μονίμων ιατρών, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από υποψηφίους, οι θέσεις θα καλυφθούν. Μάλιστα εξετάζεται, λόγω των εκτάκτων συνθηκών, να προσληφθούν άμεσα όσοι ιατροί ειδικοτήτων παθολογίας, αναισθησιολογίας και ΜΕΘ το επιθυμούν, ως επικουρικοί και κατόπιν, ανάλογα με τα αποτελέσματα των κρίσεων, οι θέσεις θα γίνουν μόνιμες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, θα γίνουν προσλήψεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού σύμφωνα με τις άμεσες ανάγκες, ενώ οι ιατρικές ειδικότητες θα καλύπτονται σταδιακά ανάλογα και με το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν οι υποψήφιοι, με δεδομένο ότι η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων παραμένει συνεχώς ανοιχτή.

Τέλος επισημαίνεται ότι, επιπλέον του μόνιμου καρδιολόγου που προσλήφθηκε πριν λίγες ημέρες, αναμένεται άμεσα και μία επικουρική καρδιολόγος. Ο Βουλευτής παραμένει σε καθημερινή επικοινωνία με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ.Ιωάννη Καρβέλη, τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Ιωάννη Μπάκαβο, και με το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου το Νοσοκομείο Λευκάδας να στελεχωθεί, τόσο για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών, όσο και για την τακτική, εύρυθμη λειτουργία του.

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τους ιατρούς, το νοσηλευτικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό όλων των Νοσοκομείων και των μονάδων υγείας που αυτή τη στιγμή δίνουν τη μάχη της πρώτης γραμμής για τη φροντίδα των ασθενών τους και την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.