Η χώρα  μας αλλά και όλη η ανθρωπότητα είναι αντιμέτωπες με την πανδημία του κορωνοϊού Covid-19 που έχει ανατρέψει τη ζωή όλων μας.

Η αναζήτηση της  δημοσιότητας και η αγωνία της προσωπικής και ιδεολογικής προβολής  δεν χρειάζονται αυτή την στιγμή  .

Η άνευ ουσίας επίθεση σε θεσμούς που έχουν προστατεύσει και διαφυλάξει στους αιώνες την ταυτότητα μας και τις αξίες μας σαν Έθνος  είναι επίσης περιττές  .

Επίσης η απαξίωση και η αμφισβήτηση για το έργο αυτών που έχουν αναλάβει να συντονίσουν αυτή την κρίση είναι απαράδεκτη .

Αυτό που προέχει είναι να τηρήσουμε όλοι υπεύθυνη στάση.

Η κυβέρνηση πήρε εγκαίρως τα μέτρα που δεν είχαν τολμήσει να πάρουν άλλες χώρες  και κανείς δεν το αμφισβητεί , ενώ θα πάρει όσα άλλα μέτρα χρειαστούν.

Η απαγόρευση απόπλου και προσέγγισης ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών αναψυχής, είναι ένα μέτρο που προστατεύει τη Λευκάδα.

Τα μέτρα για την απαγόρευση μετακίνησης στα νησιά των μη μόνιμων κατοίκων αφορούν τα νησιά που έχουν ακτοπλοϊκές συνδέσεις ‘ για παράδειγμα η Εύβοια δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το μέτρο.

Υπάρχει η ατομική μας ευθύνη να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών.

Ο βουλευτής όλων των Λευκαδίων  κ. Θανάσης Καββαδάς  έκανε μια δημόσια παρέμβαση δίνοντας την ακριβή εικόνα για το τι ακριβώς ισχύει και η  οποία ήταν επιβεβλημένη για να γνωρίζουμε όλοι τα πραγματικά δεδομένα .

Η κυβέρνηση μαζί με τους ειδικούς συνεχίζουν το έργο τους για την αναχαίτιση της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού .

Προστατεύουμε την κοινωνία .

Μεταδίδουμε το μήνυμα , όχι τον ιό .

Μένουμε στο σπίτι .

Λευκάδα 22/03/2020

Από την ΝΟ.Δ.Ε  Ν.Δ Λευκάδας