Συνεχείς είναι οι συσκέψεις του πρωθυπουργού με τους αρμόδιους υπουργούς στο Μέγαρο Μαξίμου

Ένα βήμα πιο κοντά σε καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας για τον κορονοϊό φαίνεται πως βρίσκεται η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός. Συνεχείς είναι οι συσκέψεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους αρμόδιους υπουργούς στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο OPEN TV ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση εξετάζει κάθε μέτρο για την υγεία των πολιτών.

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπόρτερ του ανοιχτού καναλιού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που τελικά θα αποφασίσει και θα ανακοινώσει τα εν λόγω μέτρα. «Όλες οι κυβερνητικές πηγές τις τελευταίες ώρες, από την Παρασκευή και μετά αναφέρουν ότι αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν η μεγάλη δοκιμασία προτού ληφθούν αποφάσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Και όπως αναφέρουν οι συγκλίνουσες πληροφορίες πλέον είμαστε κοντά στο να ανακοινώσει και το εν λόγω μετρό» ανέφερε ο δημοσιογράφος στο δελτίο ειδήσεων του OPEN TV.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο τραπέζι βρίσκονται αυτήν τη στιγμή τρία διαφορετικά σενάρια

  1. Η αναστολή των πτήσεων, η οποία συζητιέται έντονα στα κυβερνητικά γραφεία
  2. Η απαγόρευση κυκλοφορίας για όλους, καθολική
  3.  Η απαγόρευση κυκλοφορίας μόνο για συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες

Τις επόμενες ώρες, λοιπόν, θα φανεί τελικά ποιες θα είναι οι αποφάσεις που θα ληφθούν από το Μαξίμου.

Πέτσας για lockdown: «Ενημερώνεται και αποφασίζει ο πρωθυπουργός»

Για το ενδεχόμενο επιβολής lockdown στη χώρα μίλησε το πρωί της Κυριακής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. «Αξιολογούμε κάθε μέρα τα δεδομένα και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε όποιο μέτρο χρειαστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ. «Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει» πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν ότι «πάμε καλά» αλλά δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός γιατί οι επόμενες δυο εβδομάδες «είναι πολύ κρίσιμες».

via ethnos.gr