Συγκροτήθηκαν τα όργανα  της Επιτροπής  των Περιφερειών  στις Βρυξέλλες για την περίοδο 2020-2025 . Μετά την εκλογή του Απόστολου Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη  Κεντρικής Μακεδονίας και Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος( ΕΝΠΕ) στην θέση του Προέδρου της  Επιτροπής των Περιφερειών και του Πορτογάλου   Περιφερειάρχη του συμπλέγματος των Αζόρων Vasco Cordeiro, στη θέση του Αντιπροέδρου , οριστικοποιήθηκε η σύνθεση των επιτροπών εργασίας.

Η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων μετέχει στην επιτροπή  Πολιτική της Εδαφικής συνοχής και του Προϋπολογισμού της ΕΕ  και στην επιτροπή Οικονομική Πολιτική της Ε.Ε. και αντίκτυπο στις Περιφέρειες.

Ορίστηκε επίσης μέλος της Ένωσης των Περιφερειών και Κοινοτήτων της Ευρώπης και της Μεσογείου, γνωστή ως ΑRLEM.

«Θα εργασθώ  με όλες τις δυνάμεις και την εμπειρία μου για μια δημιουργική παρουσία και φωνή των Ιονίων Νήσων στην καρδιά της Ευρώπης αλλά και μία Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες και περισσότερο αποτελεσματική. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι τοπικές κοινωνίες είναι το οξυγόνο του ευρωπαϊκού εγχειρήματος και η βάση της επιτυχίας του. Θεωρώ επίσης  σημαντικό στόχο την προώθηση της διαπεριφερειακής συνεργασίας και της εξωστρέφειας, όπως και την ευρωμεσογειακή συνεργασία από τις δύο όχθες για την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και την αντιμετώπιση ,της κλιματικής αλλαγής που πλήττει ιδιαίτερα τη Μεσόγειο και τις περιοχές της. Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι πολλές και κρίσιμες. Οι πρωτοβουλίες που θα αναπτύξει η Περιφερειακή Αρχή θα λάβουν χώρα στην Περιφέρειά μας αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον», δηλώνει από τις Βρυξέλλες η Περιφερειάρχης.