Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της «ΜΕΤΩΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ» το Σάββατο 8 Φλεβάρη 2020, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν οι εξορύξεις των υδρογονανθράκων στην περιοχή μας και  οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από αυτές τις εξορύξεις  για το περιβάλλον.

Οι ομιλητές ανέπτυξαν τις πολλές και σοβαρές πτυχές του θέματος.  Ποιο συγκεκριμένα ο κ. Πρωτονοτάριος ανέδειξε τον  σοβαρό το κίνδυνο του ατυχήματος λόγω του ότι  οι  εξορύξεις θα γίνουν στην περιοχή μας πού  έχει η μεγαλύτερη σεισμικότητα από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια.

Ο κύριος Βατικιώτης ανέπτυξε το ενεργειακό πρόβλημα και τις γεωπολιτικές προεκτάσεις του.

Όπως υπογράμμισε οι εξορύξεις αυτές με τους όρους που έχουν παραχωρηθεί στις πολυεθνικές, δεν πρόκειται να λύσουν το ενεργειακό πρόβλημα της χώρας και να βοηθήσουν την οικονομία. Αντίθετα μπορούν να καταστρέψουν την οικονομία  της περιοχής μας σε περίπτωση ατυχήματος.

Ακολούθησε  πλούσιος διάλογος με ερωτήσεις και τοποθετήσεις που βοήθησε στο να δοθούν απαντήσεις  σε ερωτήματα πού υπήρχαν στους πολίτες των Ιόνιων Νησιών και όχι μόνο .

Το ενδιαφέρον και η συμμετοχή του κόσμου μας βάζει όλους μπροστά στο καθήκον της συντονισμένης ενωτικής μετωπικής δράσης για να βάλουμε εμπόδια στην υλοποίηση των  καταστροφικών σχεδίων των εξορύξεων. Να  δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για αντεπίθεση   για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.