Μικρή αποδείχθηκε η αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου IONION STAR όπου το Επιμελητήριο Λευκάδας, έκοψε την πίτα του το απόγευμα του Σαββάτου 1/2/20.

Εκτός από τη διοίκηση του φορέα και επαγγελματίες του Νομού παρέστησαν ο πατέρας Παναγιώτης όπου μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη κ.κ. Θεόφιλου, ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Καββαδάς, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κτενάς ο Δήμαρχος κ. Καλός, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γαβρίλης, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και σωματείων.

Ο Πρόεδρος κ. Σ. Σκιαδαρέσης σε μια πραγματικά κατάμεστη αίθουσα αφού καλωσόρισε τους παριστάμενους ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στα έως τώρα πεπραγμένα της διοίκησης και συνέχισε παρουσιάζοντας τις ενέργειες του Επιμελητηρίου για το 2020. Στη ομιλία του ο Πρόεδρος, υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλλονται, ώστε:

α) Να ανταποκριθεί το Επιμελητήριο στο γνωμοδοτικό του ρόλο. Από το Φεβρουάριο του 2018, ως Πρόεδρος και του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν), συμμετέχει σε επιτροπές (Εθνικό Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής, Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας, Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών) δίνοντας φωνή και λόγο στα Επιμελητήρια.

β) Να καλύπτει τις ανάγκες τόσο των επαγγελματιών όσο και του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων, προχωρώντας στη πλήρη ενημέρωσή τους για κάθε θέμα που τους αφορά αλλά και μέσω της υλοποίησης ημερίδων σεμιναρίων καθώς και σχολείων επιμόρφωσης. Το 2020 σχεδιάζεται επίσης η διοργάνωση ενός μεγάλου συνέδριου τουρισμού

γ) Η εξωστρέφεια να αποτελεί δομικό στοιχείο της δραστηριότητας του Επιμελητηρίου. Με στόχο την μέγιστη δυνατή προβολή συμμετείχε στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Πολιτισμού στη πόλη Nanjing της Κίνας, προβάλλοντας τα τοπικά μας προϊόντα. Επίσης  πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα της εκπομπής «Πάμε Διακοπές» από το κανάλι  ΕΝΑ CHANNEL και φιλοξένησε δημοσιογραφική αποστολή του STAR Channel για ένα πλούσιο αφιέρωμα στο νησί και  με ζωντανή μετάδοση από την εκπομπή “Στη φωλιά των Κου Κου” παρουσίασε την  μεγαλύτερη Λευκαδίτικη λαδόπιτα.

δ) Να παρέχει εντελώς δωρεάν υπηρεσίες στα μέλη του (online σύμβουλος του επαγγελματία, ηλεκτρονικές υπηρεσίες τουριστικής διαφήμισης και ηλεκτρονικού εμπορίου, κτλ).

ε) Να υλοποιεί δράσεις με κοινωνικό πρόσωπο. Χρηματοδότησε την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, που επισκέφτηκε το Νομό της Λευκάδας για 2 ημέρες και την εκτύπωση ενημερωτικού εντύπου, στα πλαίσια ενημερωτικής δράσης για την συμπεριφορά στο δρόμο πεζών, οδηγών, ποδηλατιστών και μοτοσικλετιστών που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Λευκάδας, εν όψει των εορτών του Πάσχα του 2019. Επίσης  διατηρείται η ύπαρξη της Τράπεζας Αίματος που διαθέτουμε από το 2012 στο Νοσοκομείο Λευκάδας,  για την κάλυψη των αναγκών των μελών μας, επιχειρηματιών του Νομού Λευκάδας.

ζ) Συνεχίζονται και εδραιώνονται οι προσπάθειες για αεροπορικές συνδέσεις & προγραμμάτων κρουαζιέρας. Συγκεκριμένα, η συνέχιση των αεροπορικών συνδέσεων του Ακτίου με την Ιταλία (σύνδεση με 7 πόλεις),του Ακτίου με Αγγλία(2 πόλεις), του Ακτίου με Ισραήλ  και  Βελιγράδι  καθώς και τη σύνδεση με την Αθήνα,  και τη Βιέννη. Επιπλέον, συνεχίζονται τα προγράμματα κρουαζιέρας με την άφιξη νέου κρουαζιερόπλοιου της Seabourn, σχεδόν διπλάσιου σε χωρητικότητα από το 2017 και των αφίξεων  Crystal Cruises.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σκιαδαρέσης τόνισε ότι η διοίκηση του Επιμελητηρίου θα συνεχίσει να εργάζεται προς όλες τις παραπάνω κατευθύνσεις με στόχευση νέων κρουαζιερόπλοιων, προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιριών, οργάνωση συνεδρίων, ενώ μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στο brand name και στη δημιουργία Οργανισμού Τουρισμού. Σε όλη αυτή τη προσπάθεια που καταβάλλεται θα πρέπει να υπάρξει έμπρακτη συνεργασία με όλον τον επιχειρηματικό κόσμο, τους τουριστικούς φορείς, το Δήμο και την Περιφέρεια, για να στέφεται και με μεγαλύτερη επιτυχία.

Ο κ. Σκιαδαρέσης ευχαρίστησε θερμά τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο διαγωνισμό Χριστουγεννιάτικης βιτρίνας και βράβευσε τις τρείς επιχειρήσεις που αναδείχτηκαν από την ψηφοφορία των κριτών. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη κοπή της πίτας και με πλούσιο μπουφέ για όλους τους καλεσμένους που αντάλλαξαν ευχές για μια δημιουργική νέα χρονιά. H τυχερή του φλουριού, κα Αναστασία Γαζή, κέρδισε μια διήμερη διαμονή στο ξενοδοχείο Montana Hotel & Spa στο Καρπενήσι.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέση