Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκαδίων διοργανώνει διάλεξη της διακεκριμένης ιστορικού, καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κυρίας Μαρίας Ευθυμίου με θέμα :“Τα ισχυρά σημεία του ελληνισμού στα 4.000 χρόνια της καταγεγραμμένης  ιστορίας του”.

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πνευματικού Κέντρου, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, στις 6.00 μ. μ..

Η Μαρία Ευθυμίου θα μας ταξιδέψει, με τον μοναδικό χειμαρώδη τρόπο της, στην γνωστή και άγνωστη ιστορία μας, υπενθυμίζοντας μας, μέσα από τα διαχρονικά δυνατότερα σημεία του ελληνισμού, τις ρίζες μας, τις βάσεις μας, την ίδια την ουσία του πολιτισμού μας. Η ματιά της  περνάει μέσα από την ποίηση, τη μουσική, τον λαϊκό πολιτισμό αλλά και τα επιστημονικά επιτεύγματα, για να προσεγγίσει την ιστορική αλήθεια. Με αυτόν τον τρόπο η ιστορία γίνεται ένας δρόμος ατομικής και ομαδικής αυτογνωσίας, τόσο γοητευτικός όσο η μνήμη και ο χρόνος, οι συνταξιδιώτες της ανθρώπινης ύπαρξης.

Βιογραφικό

Η Μαρία Ευθυμίου σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Σορβόννη. Από το 1981 ανήκει στο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το επιστημονικό της έργο περιλαμβάνει βιβλία, δημοσιεύσεις, ανακοινώσεις, εκπαιδευτικές δράσεις, κ.α. Έχει παραθέσει μαθήματα στο ευρύ κοινό σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τιμήθηκε με το “Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας” το 2013.