Το Βλυχό επισκέφθηκε το Σάββατο ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και μέλη της Τοπικής Κοινότητας, καθώς και με κατοίκους, προκειμένου να τους ενημέρωσει για τις ενέργειές του σχετικά με τη μεγάλη επένδυση της Μαρίνας, αλλά και να ακούσει τα προβλήματα που απασχολούν το χωριό.

Ο Βουλευτής ενημέρωσε τους παρισταμένους για την πρωτοβουλία που πήρε ώστε να κατατεθεί και να ψηφιστεί τροπολογία στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, που μειώνει το όριο πάνω από το οποίο μπορεί να θεωρηθεί μία επένδυση στρατηγική από 100 σε 40 εκατομμύρια ευρώ και από 120 θέσεις εργασίας σε 75, και η οποία θα επιταχύνει ουσιαστικά την κατασκευή της Μαρίνας με διαδικασίες fast track. Ενημέρωσε επίσης για δύο ακόμα τροπολογίες, οι οποίες θα κατατεθούν, με ενέργειές του στις αρχές του χρόνου και θα διευκολύνουν ακόμα περισσότερο τόσο την εξεύρεση επενδυτή, όσο και την υλοποίηση της επένδυσης.

Ο κ. Καββαδάς ενημερώθηκε και για θέματα που απασχολούν το χωριό και διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει σε στενή συνεργασία με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους τους, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα να ενταχθούν στην επένδυση της Μαρίνας, ως συνοδά έργα, κάποιες υποδομές απαραίτητες για την αναβάθμιση του Βλυχού και της περιοχής.

Επίσης, ο Βουλευτής επισκέφθηκε τα ΚΤΕΛ Λευκάδας, όπου συναντήθηκε με τη Διοίκηση και συζήτησαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο. Ιδιαίτερα συζητήθηκε το αίτημα του ΚΤΕΛ για χρήση μέρους του πάρκινγκ του Δήμου, που υπάρχει παραπλεύρως του σταθμού, ως χώρου στάθμευσης των λεωφορείων.

Επιπλέον, ο κ.Καββαδάς μετέφερε στη Διοίκηση την απαίτηση των πολιτών να βρεθεί τρόπος εξυπηρέτησής τους στις μετακινήσεις τους από και προς το Νοσοκομείο. Επεσήμανε ότι είναι ανάγκη να βρεθεί μία λύση, είτε με τη δημιουργία στάσης ΚΤΕΛ, είτε με τη δρομολόγηση ειδικού mini bus που θα συνδέσει τον σταθμό των ΚΤΕΛ και άλλα σημεία της πόλης με το Νοσοκομείο.

Τέλος, ο κ.Καββαδάς τους ενημέρωσε σχετικά με τις εξελίξεις στους οδικούς άξονες Άκτιου-Αμβρακίας, Βόνιτσας-Λευκάδας και Ακτίου-Αγίου Νικολάου. Συγκεκριμένα, για τον άξονα Ακτίου-Αμβρακίας, μετέφερε την τελευταία πληροφορία, σύμφωνα με την οποία ο τρέχων διαγωνισμός ματαιώνεται και το υπουργείο θα ξεκινήσει τη διαδικασία από την αρχή, ενώ για τους άλλους δύο άξονες, μέχρι τον Μάρτιο θα έχει υπογραφεί η σύμβαση για να προχωρήσει ο εργολάβος.

Επιπλέον τους ενημέρωσε για τις ενέργειες που είχε κάνει κατά το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου οι εργασίες συντήρησης στους άξονες Βόνιτσας-Λευκάδας και Ακτίου-Αγίου Νικολάου να ξεκινήσουν από Άγιο Αντώνιο προς Βόνιτσα και από Άγιο Νικόλαο προς Άκτιο, ένα έργο το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί κάνοντας πιο εύκολη και ασφαλή τη μετακίνηση των οδηγών, κάτι που είχε προτείνει και σε σχετική επιστολή του στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας στις 27 Ιανουαρίου 2019.