Π.Ε. Λευκάδας: Παρεμβάσεις για τον καθαρισμό των βραχοπαγίδων στον οδικό άξονα Λευκάδα – Άγιος Νικήτας

Εκτεταμένες παρεμβάσεις για τον καθαρισμό των βραχοπαγίδων κατά μήκους του δρόμου «Λευκάδα – Άγιος Νικήτας», με έμφαση στη θέση «Πευκούλια», πραγματοποιούν τα συνεργεία της Π.Ε. Λευκάδας με τη συνδρομή εργολάβου.

Οι εργασίες, που ξεκίνησαν προηγούμενη Δευτέρα (16/12) και θα συνεχιστούν και μετά τις γιορτές, αφορούν στην αποφόρτιση και καθαρισμό των βραχοπαγίδων από τα φερτά υλικά που προκάλεσαν οι τελευταίες κακοκαιρίες, και συγκεκριμένα:

  • «άνοιγμα» των συρματοπλεγμάτων συγκράτησης καταπτώσεων και την αποκομιδή των φερτών υλικών,
  • μικρής κλίμακας καθαιρέσεις και σπάσιμο βράχων που έχουν πέσει, και την απομάκρυνσή τους, καθώς και
  • εκβάνθυνση των τάφρων, πίσω από τοιχία των βραχοπαγίδων, ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητα και η δυνατότητα συγκράτησης υλικών.

«Πρόκειται για μία επείγουσα παρέμβαση που αφορά πρωτίστως την ασφάλεια του οδικού μας δικτύου και των κατοίκων» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και συμπλήρωσε:

«Λόγω και των ιδιαίτερων γεωλογικών χαρακτηριστικών στο σημείο, κατά τις πρόσφατες κακοκαιρίες που έπληξαν το νησί μας ήταν συχνά τα περιστατικά κατάπτωσης βράχων, ενώ κληθήκαμε επανειλημμένα να επέμβουμε για να απομακρύνουμε τα φερτά υλικά από το οδόστρωμα και να αποκαταστήσουμε την κυκλοφορία. Το έργο των βραχοπαγίδων που έχει κατασκευαστεί είναι πολύ σημαντικό για τη Λευκάδα και έχει λειτουργήσει ικανοποιητικά έως τώρα. Στόχος της παρέμβασής μας είναι να το καθαρίσουμε και να το συντηρήσουμε, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί αποτελεσματικά, και να αποφύγουμε, όσο είναι δυνατόν, το κλείσιμο του δρόμου από πέτρες και χώματα, σε επόμενα κύματα κακοκαιρίας.».