Συνάντηση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου με την Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ιονίων Νήσων

Την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι, στην έδρα της ΠΙΝ, στις Αλυκές Ποταμού, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ιονίων Νήσων.

Η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό  κλίμα ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων και το προεδρείο της Ένωσης πέραν του εθιμοτυπικού συζήτησε με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για σημαντικά θέματα που απασχολούν τον κλάδο τους ζητώντας τη συνδρομή και της Περιφέρειας για την επίλυσή τους.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για το σοβαρό θέμα του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των αστυνομικών υπηρεσιών  και ειδικότερα τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία των συμβατικών οχημάτων και την ανάγκη αναβάθμισης του στόλου.

Συζητήθηκε επίσης το οξυμμένο κτιριακό πρόβλημα των υπηρεσιών στην Κεφαλονιά και στην Λευκάδα , καθώς όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης, Επαμεινώνδας Κατωπόδης, στεγάζονται σε ακατάλληλους χώρους που δεν ανταποκρίνονται στις συνθήκες των σύγχρονων κτιριακών προδιαγραφών και αναγκών λειτουργίας των αστυνομικών τμημάτων.

Η κ. Κράτσα – Τσαγκαροπούλου εξέφρασε την κατανόηση αλλά και τη γνώση της για τα ζητήματα που συζητήθηκαν, τη συστηματική επαφή της και ενημέρωση από τα αστυνομικά τμήματα των Ιονίων Νήσων τονίζοντας τη σπουδαιότητα του ρόλου των αστυνομικών για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών, των επισκεπτών και της δημόσιας περιουσίας. Ανέφερε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία για όλα αυτά τα θέματα και με την ηγεσία της Προστασίας του Πολίτη και δεσμεύτηκε πως η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες των αστυνομικών τμημάτων για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα προς επίλυση και να εξασφαλίσουν τις κατάλληλες συνθήκες για να επιτελέσουν την αποστολή τους.