Με 158 ψήφους υπέρ, κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, ο κρατικός προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2020.

Με ευρύτατη πλειοψηφία 250 βουλευτών (39 όχι, 8 “παρών”) ψηφίστηκαν οι δαπάνες του υπουργείου ‘Αμυνας, ενώ οι δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας ψηφίστηκαν από 242 βουλευτές (55 όχι). Υπέρ ψήφισαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση. Το ΚΙΝΑΛ σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ψήφισε όχι σε όλα. Σε δήλωσή του, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής, για το θέμα των δαπανών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δήλωσε: «Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τα Εθνικά μας θέματα περίοδο ,αρνηθήκαμε να συμφωνήσουμε με τη μείωση του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαριστεί για την υπερψήφιση του προϋπολογισμού 2020. Δίπλα του ο Χρ. Σταϊκούρας
Πέρασε με 158 «ναι» ο προϋπολογισμός 2020 -Μητσοτάκης: Μείωση Εισφοράς Αλληλεγγύης, δεύτερη μείωση ΕΝΦΙΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τσεκάρει στο κινητό του μια ανάρτηση που είχε κάνει στο Instagram από την συνάντησή του με την πρόεδρο της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ
Ενας χαλαρός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή: Τσεκάρει το instagram, χαμογελά και χαιρετά τα θεωρεία [εικόνες]
Οι δαπάνες των υπολοίπων υπουργείων ψηφίστηκαν επίσης από 158 βουλευτές (139 κατά) με μόνη διαφοροποίηση στις δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών που ψηφίστηκαν από 159 βουλευτές (138 κατά).

Κατά την ηλεκτρονική ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη μετά την ολοκλήρωση της 5ης συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής, 139 βουλευτές της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τον προϋπολογισμό. Συνολικά ψήφισαν 297 βουλευτές σε σύνολο 300. Απουσίαζαν 3 βουλευτές, ενώ δύο εξ αυτών οι κκ Κ. Ζουράρις και Κ. Μάλαμα του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσαν με επιστολή τους πρόθεση καταψήφισης του προϋπολογισμού.
Στις πέντε ημέρες και 50 ώρες, που διήρκεσε η συζήτηση επί του προϋπολογισμού, τον λόγο έλαβαν 224 βουλευτές όλων των κομμάτων. Μίλησαν επίσης 34 μέλη της κυβέρνησης καθώς και οι έξι αρχηγοί. Συνολικά δηλαδή, μίλησαν 264 μέλη του κοινοβουλίου.
Φωτογραφίες: Οι σέλφις του Μητσοτάκη με υπουργούς

Υπουργοί και οι βουλευτές της ΝΔ έδωσαν συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό μετά το αποτέλεσμα.
Συγχαρητήρια από υπουργούς και βουλευτές στον πρωθυπουργό για την έγκριση του προϋπολογισμού

Εμφανώς ικανοποιημένος ο κ. Μητσοτάκης στο τέλος έβγαλε με το κινητό του και σέλφι με υπουργούς.
Πηγή: iefimerida.gr