Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη  Κώστα Ζορμπά αρμόδιου για θέματα Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης για την 3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου   Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων για Αναπηρία μας δίνει την ευκαιρία  αφενός να αναδείξουμε τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία αφετέρου να φωτίσουμε τα στοιχεία που δημιουργούν μια διαφορετική πραγματικότητα από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Αποτελεί Ημέρα ευαισθητοποίησης αλλά και διεκδίκησης για ισότιμη θέση στην κοινωνία, για καταπολέμηση των διακρίσεων και άρση των αποκλεισμών.

Ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων   αποτελούν προτεραιότητά μας τα θέματα που αφορούν την αναπηρία  και η ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να γίνεται καθημερινή πράξη η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Με την επίγνωση ότι ζούμε σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο θεωρούμε επιβεβλημένη τη συνεργασία με φορείς που δραστηροποιούνται στον τομέα της Αναπηρίας με γνώμονα τα δικαιώματα και τις ανάγκες των ατόμων αυτών, σε μια κοινή προσπάθεια να αμβλύνουμε τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Άμεσα  η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πρόκειται να ξεκινήσει το πρόγραμμα του Κοινωνικού Παρατηρητηρίου με ένα από τους βασικούς του άξονες την ψυχοκοινωνική τους στήριξη, την παροχή συμβουλευτικής και υποστηρικτικών υπηρεσιών στα ίδια τα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους, καθώς και την ανάπτυξη των ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων τους.

Το μήνυμα της σημερινής Ημέρας είναι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα του καθενός, το δικαίωμα στις ίδιες ευκαιρίες και την ισοτιμία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης

Κώστας Ζορμπάς