Σημαντικές επαφές του Χαράλαμπου Καλού για το Θέατρο Λευκάδας και χρηματοδοτήσεις από το Πράσινο Ταμείο

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός, την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, για να συμμετάσχει στην ΙΣΤ΄ Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), καθώς επίσης και στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ).

Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στην Αθήνα, πραγματοποίησε δυο σημαντικές συναντήσεις. Ο κ. Χαράλαμπος Καλός συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, κα. Αθηνά Καλύβα, με αποκλειστικό θέμα το Θέατρο Λευκάδας. Στη συνάντηση αυτή γνωστοποιήθηκε στην κα. Καλύβα το ασφυκτικό χρονικό περιθώριο το οποίο έχει ο Δήμος σχετικά με την ένταξη του Θεάτρου Λευκάδας στο περιφερειακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων, όπως επίσης και οι λόγοι για τους οποίους ο Δήμος Λευκάδας θεωρεί επιβεβλημένη την παραχώρηση του χώρου. Η Γενική Γραμματέας δεσμεύτηκε για άμεση σύσκεψη με τον Υφυπουργό και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για το θέμα αυτό, αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα της κατάστασης. Προς επικουρία της κας Καλύβα, ο Δήμαρχος Λευκάδας θα αποστείλει επιστολή, όπου θα αναλύεται πλήρως το σκεπτικό και η επιχειρηματολογία του Δήμου Λευκάδας, έτσι ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία της παραχώρησης, κατά χρήση του χώρου για 50 χρόνια άνευ ανταλλάγματος.

Επιπροσθέτως, ο κ. Χαράλαμπος Καλός είχε συνάντηση γνωριμίας με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, κ. Σταθόπουλο Στάθη. Ο κ. Σταθόπουλος ενημέρωσε τον Δήμαρχο Λευκάδας σχετικά με δυο νέες προσκλήσεις που πρόκειται να χρηματοδοτήσει το Πράσινο Ταμείο και πιο συγκεκριμένα, «Αστική Αναζωογόνηση 2019» και «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες». Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, διερευνήθηκαν κι άλλοι τρόποι χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο, προτάσεων του Δήμου Λευκάδας, ενώ οι δυο άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.