Ομιλία του Θανάση Καββαδά στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για την κλιματική αλλαγή, τη διαχείριση απορριμμάτων και την κυκλική οικονομία

Ομιλία στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, στην ενότητα «Πολιτική για τους πολίτες: Δίνουμε απαντήσεις στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου που επηρεάζουν τη ζωή μας», με θέμα την κλιματική αλλαγή, τη διαχείριση απορριμμάτων και την κυκλική οικονομία

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Κυρίες και Κύριοι Σύνεδροι,

Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισεες,

Ενώνουμε σήμερα τη φωνή μας σε αυτό το συνέδριο, το πρώτο μετά την μεγάλη εκλογική νίκη της ΝΔ στις Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

H νέα κυβέρνηση ξεκίνησε αμέσως τον αγώνα για την αναδιάταξη της χώρας σε κάθε επίπεδο, πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό.

Η χώρα βγαίνει από μια δεκαετή οικονομική κρίση.

Είμαστε περήφανοι που η παράταξη μας κράτησε τη χώρα όρθια μέσα στην ευρωζώνη.

Υπάρχει διάχυτη πλέον η ελπίδα και η πίστη ότι κάτι αλλάζει σε αυτή τη χώρα.

Είμαστε η παράταξη της εθνικής συναίνεσης και ομοψυχίας.

Με όραμα και ρεαλισμό, η ΝΔ οδηγεί τη χώρα στη νέα εποχή της δημιουργίας, της ευημερίας, της ασφάλειας, της ψηφιακής μετάβασης, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει καταστήσει σαφές ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μια «φιλόδοξη εθνική στρατηγική για την ενέργεια και το κλίμα».

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, κυρίες και κύριοι, την ζούμε, στις πρωτόγνωρες φυσικές καταστροφές που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια στο Μάτι, στην Μάνδρα, στην Κινέττα.

Και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ώστε να σώσουμε τις ερχόμενες γενιές.

Η κλιματική αλλαγή βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ήδη έχουν επιτευχθεί σημαντικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της πρόσφατης Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κυκλική οικονομία.

Συνεπώς, οφείλουμε να υιοθετήσουμε τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές ώστε να έχουμε μια σύγχρονη περιβαλλοντική πολιτική.

Η σταδιακή μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία, προϋποθέτει επαναχρησιμοποίηση, επισκευή και ανακύκλωση υφιστάμενων υλικών και προϊόντων.

Ό,τι μέχρι τώρα θεωρούνταν “απόβλητο”, μπορεί να μετατραπεί σε πρώτη ύλη.

Στην Ελλάδα η διαχείριση των απορριμμάτων είναι μεγάλο θέμα με τις υγειονομικές βόμβες των παράνομων χωματερών.

Η Ελλάδα είναι 2η  στην ΕΕ στην ταφή απορριμμάτων και 24η στην ανακύκλωση.

Αυτό τα λέει όλα!

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια

Η ανακύκλωση και η αξιοποίηση των απορριμμάτων είναι προτεραιότητα μας.

Άλλες χώρες παράγουν ενέργεια από τα απορρίμματα και εμείς ακόμα θάβουμε τα σκουπίδια.

Στη Λευκάδα προχωρήσαμε στη λύση  ενός μεγάλου προβλήματος, της διαχείρισης απορριμμάτων, και με τροπολογία στη Βουλή, ανοίξαμε το δρόμο σε πρώτη φάση για την μεταφορά των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Παλαίρου στην Βόνιτσα.

Άλλωστε αναφέρθηκε προηγουμένως και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Και έπεται συνέχεια, με την οριστική λύση της κατασκευή μονάδας προεπεξεργασίας, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης των απορριμμάτων το πολύ σε 3 χρόνια.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αναδείξει και να βγάλει μπροστά τη δημιουργική Ελλάδα, γιατί αυτή είναι η Ελλάδα που μας αξίζει.

Για αυτήν την Πατρίδα δίνουμε και θα δίνουμε καθημερινά τη μάχη, δίπλα στον Πρόεδρό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν μεταρρυθμιστή Πρωθυπουργό που δεν συμβιβάζεται με την μετριότητα και έχει την ικανότητα να βλέπει μπροστά.

Καλή δύναμη σε όλους, καλά αποτελέσματα και καλή συνέχεια στο συνέδριο μας

Το βίντεο της ομιλίας μπορείτε να βρείτε εδώ