ΣΥΛΛΟΓΟΙ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ  –  ΛΕΥΚΑΔΑΣ  &   ΔΗΠΑΚ  ΙΑΤΡΩΝ  

ΟΧΙ  ΣΤΙΣ  ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ  ΤΩΝ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ  ΙΑΤΡΩΝ ΜΟΝΙΜΗ  &  ΣΤΑΘΕΡΗ  ΔΟΥΛΕΙΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ

Ο σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Πρέβεζας, ο σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Λευκάδας και η ΔΗΠΑΚ ιατρών καταδικάζουν τις αντεργατικές πολιτικές που απαρέγκλιτα ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτικές που πετάνε στον καιάδα της  ανεργίας εκατοντάδες νέους γιατρούς και νοσηλευτές κάθε χρόνο, το πιο ζωντανό κομμάτι του εργατικού δυναμικού των νοσοκομείων της χώρας.

Συγκεκριμένα το νοσοκομείο Πρέβεζας θα μείνει με ΔΥΟ μόνο ορθοπεδικούς και το μικροβιολογικό τμήμα με ΕΝΑΝ   μόνο μικροβιολόγο διότι απολύονται δύο γιατροί, ένας ορθοπεδικός και ένας μικροβιολόγος και στο νοσοκομείο Λευκάδας θα προστεθεί ως πρόβλημα στην λειτουργία του και  η έλλειψη ορθοπεδικών, αφού θα μείνει με ΔΥΟ μόνο ορθοπεδικούς μιας και απολύεται μία ορθοπεδικός, πέρα από τα άλλα προβλήματα που έχει (έλλειψη αναισθησιολόγων, νεφρολόγων, καρδιολόγων και παθολόγων). Σημειωτέων, οι τρεις γιατροί των δύο νοσοκομείων εργάζονταν ως ελαστικά εργαζόμενοι, αν και κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η αμοιβή τους προέρχονταν από ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ) και απολύονται διότι το πρόγραμμα έληξε.

Η διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού, η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης που θα συνεχιστεί και το 2020 όπως προβλέπει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, εντάσσονται στο σχεδιασμό για τη λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», με λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό, που θα καλύπτουν ολοένα μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία.

Αυτό το σχέδιο που υλοποιεί και η κυβέρνηση της ΝΔ, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει τα νοσοκομεία σε άθλια κατάσταση, την οποία βιώνουν με τραγικές συνέπειες οι υγειονομικοί και οι ασθενείς.

Μ’ αυτό το σχέδιο απαλλάσσεται το κράτος από την υποχρέωσή του  να χρηματοδοτεί τη δημόσια υγεία του λαού μας.  Με την υποβάθμιση  και απαξίωση των δημόσιων δομών υγείας από  όλες τις  κυβερνήσεις  αναγκάζονται  οι  ασθενείς  να καταφεύγουν  στον ιδιωτικό τομέα υγείας βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ταυτόχρονα  προετοιμάζουν  τα δημόσια νοσοκομεία, που χτίστηκαν από το ιδρώτα του ελληνικού λαού,  να υποδεχθούν «επενδυτές», μέσω ΣΔΙΤ (συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα) και ιδιωτικές  ασφαλιστικές εταιρείες,  προσφέροντας τους σίγουρη πελατεία για την αναπαραγωγή και αύξηση των κερδών τους!!!

Οι δύο σύλλογοι εργαζομένων καθώς και η ΔΗΠΑΚ θεωρούν απαράδεκτη αυτή την εξέλιξη και ΑΠΑΙΤΟΥΝ την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου ώστε να μην χάσουν οι συνάδελφοι την δουλειά τους. Επίσης ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες τόσο στα δύο νοσοκομεία όσο και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Τα  ΔΣ