Σε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου κάλεσε σήμερα ο Δήμαρχος Λευκάδας κος Καλός προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες της Λευκάδας για τα καλά νέα που αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων στην Λευκάδα: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι βρέθηκε λύση για ένα πρόβλημα που ταλανίζει δεκαετίες τον τόπο μας και αγωνιά όλη η Λευκάδα. Σας ανακοινώνω την πρώτη από μια σειρά αποφάσεων που θα παρθούν για την οριστική επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Ο Δήμος Λευκάδας θα μεταφέρει 12000 τόνους απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Παλαίρου με ένα αντίτιμο των 40 Ευρώ τον τόνο.»

Χθες ενημερώθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων και σήμερα ο Δήμαρχος Λευκάδας το ανακοινώσε στους πολίτες. Μια Οδύσσεια έφτασε στο τέλος της είπε ο Δήμαρχος Λευκάδας φανερά ανακουφισμένος για αυτή την εξέλιξη. Είναι γεγονός πως μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο Δήμαρχος Λευκάδας και η νέα Δημοτική Αρχή κλήθηκαν να μάθουν μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια όλα όσα αφορούν στο μείζον αυτό ζήτημα. Να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα που οι προκάτοχοί τους δεν κατάφεραν να φέρουν εις πέρας, με αποτέλεσμα φέτος το καλοκαίρι η Λευκάδα να πνιγεί στο σκουπίδι και την δυσοσμία. Η νέα Δημοτική Αρχή βρήκε χάος, παρέλαβαν μια τραγική κατάσταση και κατάφεραν μέσα σε χρόνο ρεκόρ να παρουσιάσουν λύση. Λογικό λοιπόν ο νέος Δήμαρχος να νιώθει ανακούφιση αλλά και δικαίωση για τις αμέτρητες ώρες συναντήσεων και συζητήσεων για να φτάσουν στο σημερινό αποτέλεσμα.

Είναι πραγματικά η βέλτιστη δυνατή λύση

Ο κος Καλός γνωρίζει καλά την ευθύνη που ανέλαβε ειδικά απέναντι στα νέα παιδιά της Λευκάδας τα οποία σε μια πρωτοφανή για την Λευκάδα κινητοποίηση του έθεσαν το θέμα. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Γνωρίζοντας την πολύ μεγάλη ευθύνη που φέρουμε ως Αρχή, αλλά θέλοντας να φανούμε συνεπής σε μια υπόσχεση που είχαμε δώσει στο μαθητικό κόσμο της Λευκάδας και όχι μόνο, αλλά κυρίως στα παιδιά τα οποία επέδειξαν μια αξιοζήλευτη ωριμότητα, καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε στο συντομότερο δυνατό χρόνο να μπορέσουμε να επιτύχουμε την βέλτιστη λύση. Και είναι πραγματικά η βέλτιστη δυνατή λύση.»

Ο Δήμαρχος Λευκάδας ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους για τη συλλογική προσπάθεια που κατέβαλλαν, τους αυτοδιοίκητους συναδέλφους του Ακτίου-Βόνιτσας και Δήμο Ξηρομέρου. Όπως είπε στην προσπάθεια αυτή επέδειξαν πολύ μεγάλη συναδελφική αλληλεγγύη και τους ευχαριστεί για αυτό και για το γεγονός ότι η απόφαση που πάρθηκε από πλευράς τους ήταν ομόφωνη. Ο κος Καλός ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Γενικό Γραμματέα συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο και τον βουλευτή Λευκάδας κο Καββαδά ο οποίος βοήθησε με όλες τις δυνάμεις του σε ότι του ζητήθηκε.

Ακούστε εδώ την ανακοίνωση του Δημάρχου Λευκάδας: