Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου: ΄΄ Ανάγκη αναβάθμισης της διεθνούς παρουσίας των Ιονίων Νήσων, και της στρατηγικής για ποιοτικό και βιώσιμο τουρισμό΄΄

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού WΤΜ, που έλαβε χώρα στο Λονδίνο, με την παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας, που είχαν την ευθύνη υποδοχής επισκεπτών και διανομής διαφημιστικού υλικού στο Περίπτερο του Ε.Ο.Τ, καθώς και με την παρουσία επιχειρηματιών διαφόρων τουριστικών κλάδων από τα Ιόνια.

Η Περιφερειάρχης είχε ιδιαίτερες συναντήσεις με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, την Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ, κ. Άντζελα Γκερέκου και εκπροσώπους διεθνών τουριστικών φορέων στο πλαίσιο της έκθεσης, όπως και εκπροσώπους χρηματοπιστωτικών φορέων στο Λονδίνο.

‘’Το Brexit με την δυσδιάκριτη πορεία και τις συνέπειες του, ανησυχεί ιδιαίτερα την αγορά των Ιονίων Νήσων, όπως και οι συνέπειες από την κατάρρευση της Thomas Cook και η κάλυψη των κενών που αφήνει.

Σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, το ενδιαφέρον για τα νησιά μας παραμένει ευτυχώς ζωηρό και οι ενδείξεις για την αριθμητική αύξηση των τουριστών είναι ενθαρρυντική. Αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει ιδιαίτερα όμως είναι η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος μας και η προβολή της.  Χρειάζεται μεγαλύτερη φιλοδοξία για την τουριστική μας στόχευση και μία ΄΄επιθετική΄΄ πολιτική, πιστεύοντας στις πολύπλευρες δυνατότητες που προσφέρουν τ΄ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά μας. Χρειαζόμαστε επίσης και την συνεργασία, για ένα στρατηγικό σχέδιο με τους τουριστικούς κι εμπορικούς φορείς, όλων των κλάδων.

Η παρουσία μας στις διεθνείς εκθέσεις, και τα άλλα μέσα προβολής πρέπει να προσαρμοστούν σ΄αυτά τα νέα δεδομένα.

Παράλληλα εμείς ως Διοίκηση και πολιτική ηγεσία προσπαθούμε να πείσουμε ότι αναγνωρίζουμε τις παθογένειές μας, όπως αυτές του οδικού δικτύου, των απορριμμάτων, του αποχευτικού συστήματος κ.λ.π. και δεσμευόμαστε να τις αντιμετωπίσουμε σοβαρά.

Στέλνουμε το μήνυμα ότι ο ποιοτικός τουρισμός, οι σημαντικοί άνθρωποι που επισκέπτονται το νησί μας, που σκέπτονται να επενδύσουν, να διοργανώσουν συνέδρια, να αποκτήσουν κατοικία διακοπών δεν είναι ευκαιριακές καταστάσεις, αλλά αποτελούν μία βιώσιμη προοπτική.

Η Εθνική στρατηγική της κυβέρνησης για τον τουρισμό και η ιδιαίτερη υποστήριξη στις περιοχές που επλήγησαν από την κατάρρευση της ‘Thomas Cook, όπως τα Ιόνια Νησιά, θα ενισχύσουν τα σχέδιά μας για την ανταγωνιστικότητα της τουριστικής μας οικονομίας ‘’ καταλήγει η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου.