ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ  ΤΗΣ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Η  «ΜΕΤΩΠΙΚΗ  ΔΡΑΣΗ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ» στηρίζει την κινητοποίηση των μαθητών για το οξύτατο πρόβλημα των σκουπιδιών. Ένα πρόβλημα που τους καίει περισσότερο από κάθε άλλον αφού βρίσκεται δίπλα  στα σχολεία τους.

Επιμένουμε στην πρόταση  μας όπως την διατυπώσαμε πριν 15 μέρες σε ανακοίνωση για το πρόβλημα όπου καταλήγαμε λέγοντας:

«Η ανάγκη δημιουργίας κινήματος διεκδίκησης και αντίστασης είναι μεγαλύτερη από ποτέ.  Καλούμε τους μαζικούς φορείς, τους γονείς και τους μαθητές και όλους τους κατοίκους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. 

Εμείς θα πάρουμε όλες τις δυνατές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.»

Τόσα χρόνια παραμένει άλυτο με ευθύνη της πολιτείας και των δημοτικών αρχών.

Αυτό βοήθησε τους υπέρμαχους της ιδιωτικοποίησης ώστε ως απόλυτη και μοναδική λύση να έρθει η εμπλοκή των μεγάλων εταιρειών, του ΑΚΤΟΡΑ, της ΤΕΡΝΑ, κ.λ.π., στη διαχείριση του.  Το νέο νομοσχέδιο έρχεται να δώσει εξ’ ολοκλήρου τον τομέα της καθαριότητας στους ιδιώτες.

Το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να το αντιμετωπίσει  ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί άμεσα ,χωρίς ο Δήμος να γίνεται υπάλληλος ιδιωτικών συμφερόντων που θα επιβαρύνουν αβάσταχτα τους δημότες που υποφέρουν έτσι και αλλιώς από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της μόνιμης μνημονιακής και «μεταμνημονιακής» λιτότητας.

Για μας η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα, χωρίς καμία περαιτέρω επιβάρυνση των δημοτών και χωρίς καμία εμπλοκή  των μεγάλων εταιρειών, μακριά από τα Σ.Δ.Ι.Τ και την μετατροπή του Δήμου σε πελάτη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που έχουν σίγουρα κέρδη επιβαρύνοντας τους δημότες της Λευκάδας.

Η κινητοποίηση αυτή να αποτελέσει την θρυαλλίδα του αγώνα όλων μαζί μαθητών γονιών εκπαιδευτικών και όλου του λευκαδίτικου λαού.

ΟΛΟΙ  ΑΥΡΙΟ  ΠΕΜΠΤΗ  7  ΝΟΕΜΒΡΗ  12μ  ΣΤΟΝ ΑΗ ΜΗΝΑ

ΛΕΥΚΑΔΑ                                                8 Νοέμβρη  2019