To Εργατικό Κέντρο Λευκάδας Βόνιτσας στηρίζει τους μαθητές της Λευκάδας που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για το οξυμμένο πρόβλημα των απορριμάτων, τα προβλήματα των σχολείων που είναι παρόντα παρόλη την «κανονικότητα» που διαφημίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως έκανε και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα, το 2019, παρόλο που οι δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και της εξέλιξης βρίσκονται στα ύψη, όσον αφορά την επίλυση του προβλήματος της διαχείρησης των απορριμμάτων προς όφελος των λαϊκών οικογενειών το κέρδος μπαίνει εμπόδιο. Έτσι τελικά, δρομολογείται η επιλογή της ιδιωτικοποίησης – εμπορευματοποίησης αυτού του τομέα που θα επιφέρει νέα χαράτσια στις εργατικές – λαϊκές οικογένειες.

Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση στο χώρο της Παιδείας με τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, τα κενά σε εκπαιδευτικούς, την υποχρηματοδότηση από το κράτος. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται η προώθηση της «εισβολής» ιδιωτικών επιχειρήσεων μέσα στα σχολεία, που με το πρόσχημα της κάλυψης λειτουργικών αναγκών, που δεν καλύπτει το κράτος, φτάνουν στο σημείο να επεμβαίνουν μέχρι και στο τι θα μαθαίνουν τα παιδιά του λαού.

Καλούμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των μαθητών για να επιλυθεί το οξυμένο πρόβλημα των απορριμάτων. Να διεκδικήσουμε μαζί με τους μαθητές τη λύση του προβλήματος και παράλληλα να μη φορτωθεί στις πλάτες του ο λευκαδίτικος λαός το τεράστιο κόστος από διάφορες «επιλογές» συνεργασίας του δήμου Λευκάδας με ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις για ένα σχολείο που πραγματικά να μορφώνει, που να καλύπτει τις ανάγκες που υπάρχουν με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και κατάλληλες υποδομές και παροχές με σύγχρονο εξοπλισμό στα σχολεία.

Απευθύνουμε κάλεσμα στήριξης- συμμετοχής σε εργαζόμενους, γονείς και εκπαιδευτικούς στο αγωνιστικό ραντεβού των μαθητών την Πέμπτη 7 Νοέμβρη.