Η «Ημέρα της Αστυνομίας» και η μνήμη του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου εορτάστηκε σήμερα Κυριακή (20-10-2019) στην Κέρκυρα, την Ζάκυνθο και την Λευκάδα.

Ο εορτασμός περιελάμβανε την τέλεση δοξολογίας, σήμερα το πρωί, στην Κέρκυρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υ.Θ Σπηλαιώτισσας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (Μώλου) στην Ζάκυνθο και στην Λευκάδα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό καθώς και την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του κ. Αρχηγού της Αστυνομίας.

Αντίστοιχη εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί και στην Κεφαλονιά, την Δευτέρα 21-10-2019 και ώρα 10.15, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αργοστολίου.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία των αστυνομικών για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Σώματος, καθώς και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Επιπλέον στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 19.10.2019 Πανηγυρικός Εσπερινός στο παρεκκλήσι του Αγ. Αρτεμίου στην Κέρκυρα.