ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ  ΠΟΕΔΗΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 18/9/2019 ΜΕ ΤΙΤΛΟ

«Στο Νοσοκομείο Λευκάδας μία Αναισθησιολόγος από 13 Μαΐου σε απόγνωση!!!

Κίνδυνος για τα έκτακτα περιστατικά».

Το Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Λευκάδας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ  στις 18/9/2019, η οποία είναι ανακριβής και  λέει μισές αλήθειες, για την ομολογουμένως δυσχερή και δύσκολη κατάσταση λειτουργίας  του νέου νοσοκομείου Λευκάδας, κάτι που έχει αναδείξει επανειλημμένα  ο σύλλογος εργαζομένων.

Οι έχοντες την ευθύνη έκδοσης του δελτίου τύπου της ΠΟΕΔΗΝ , χωρίς να έχουν έρθει πρώτα  σε επικοινωνία, ως είθισται,  με το Προεδρείο του συλλόγου, ώστε να τεκμηριώσουν  τα όσα αναφέρουν: «για τη μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου του νοσοκομείου», αφήνουν αιχμές για τα προβλήματα  αυτά και για  τους συναδέλφους μας  του  ακτινολογικού  τμήματος.

Με αφορμή  τα υπαρκτά  και μεγάλα προβλήματα του νοσοκομείου, αναφέρουν την μισή αλήθεια και διαστρεβλώνουν  την πραγματικότητα για να κάνουν  μια φτηνή, βολική αντιπαράθεση με την πρώην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και με τον Διοικητή του νοσοκομείου, στοχοποιώντας πρόσωπα και όχι  τις  πολιτικές που χρόνια τώρα  τα δημιουργούν . Πολιτικές που εξυπηρετούν το κεφάλαιο , τους λίγους και όχι τους εργαζόμενους και το λαό. Η αντιπαράθεση αυτή  δεν χτυπά την αιτία των προβλημάτων  και εξυπηρετεί,  τις ανάγκες   αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος και κατά συνέπεια και του συνδικαλιστικού χώρου, όπως αυτό διαμορφώνεται μετά τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και την αλλαγή της κυβέρνησης .

Σύμφωνα με την αναφορά του ακτινολογικού τμήματος του νοσοκομείου μας η πραγματικότητα έχει ως εξής:

1οΨΕΜΑ:«Νέος αξονικός τομογράφος σκονίζεται στα κουτιά» κατά την ανακοίνωση, ενώ είναι εγκατεστημένος και λειτουργεί.

2οΨΕΜΑ:«Τον προμηθεύτηκε πρόσφατα το Νοσοκομείο» κατά την ΠΟΕΔΗΝ.  Το Νοσοκομείο παραδόθηκε με αξονικό τομογράφο 16 τομών με δαπάνη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

3οΨΕΜΑ:«Δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος» παραπληροφορεί η ΠΟΕΔΗΝ. Απλά λόγω μη εκπαίδευσης του προσωπικού , δεν διενεργούταν αξονικές τομογραφίες για την διενέργεια των οποίων ήταν απαραίτητος ο εγχυτής. Αυτό αποκαταστάθηκε από τις 17/9/2019 πολύ πριν την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

4οΨΕΜΑ: Διαστρέβλωση του νοήματος ενός υπηρεσιακού παραπεμπτικού-ενημερωτικού σημειώματος Ακτινοδιαγνώστριας προς τον συνάδελφο της στη Πρέβεζα, για  τη διενέργεια αξονικής τομογραφίας με αγγειακή σκιαγράφηση σε συγκεκριμένο περιστατικό πιθανής πνευμονικής εμβολής, οδηγώντας τον αναγνώστη της ανακοίνωσης στο εσφαλμένο συμπέρασμα της γενικευμένης μη λειτουργίας του αξονικού τομογράφου.

Απόδειξη του ψέματος είναι ότι η συγκεκριμένη συνάδελφος διενήργησε με το αξονικό τομογράφο που κατά την ΠΟΕΔΗΝ δεν λειτουργεί,  61 αξονικές τομογραφίες (26 εσωτερικών ασθενών, 28 από το ΤΕΠ , και 7 εξωτερικών ασθενών του ΕΟΠΥΥ).

Στο διάστημα 1/8/2019-22/8/2019 διενεργήθηκαν στο  Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα συνολικά 252 αξονικές τομογραφίες από έναν αξονικό τομογράφο που κατά την ΠΟΕΔΗΝ δεν λειτουργεί και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται μεταφερόμενοι στην Πρέβεζα».

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ αποκρύβει συνειδητά,όπως έκανε και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων στη δημόσια υγεία και τον πραγματικό αντίπαλο των εργαζομένων που είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι και  όλες οι κυβερνήσεις που στηρίζουν τα συμφέροντά τους !!! Αποκρύβει ότι το ΕΣΥ μετασχηματίζεται, και τα νοσοκομεία προσαρμόζουν τη λειτουργία τους ως αυτοτελείς επιχειρήσεις, αλλάζοντας τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων , τον τρόπο χρηματοδότησης, μειώνοντας την κρατική χρηματοδότηση και μεταφέροντας την στις πλάτες των ασφαλισμένων και των ασθενών!!! Γιατί αυτό απαιτούν οι ανάγκες και η ανταγωνιστικότητα  των επιχειρηματικών ομίλων  στις νέες συνθήκες δυσκολίας της αναπαραγωγής των κερδών τους…….

Συνεχίζοντας τη φτηνή αντικυβερνητική αντιπαράθεση που είχε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με κυρίαρχο σύνθημα «το ΕΣΥ καταρρέει…»,  η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ,  (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ),  αλλάζει «τροπάριο» και στις ανακοινώσεις της πλέον, προβάλει το σύνθημα «το ΕΣΥ πιέζεται και δυσκολεύεται….», δίνοντας πίστωση χρόνου και βάζοντας έτσι πλάτη στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ να περάσει με τις μικρότερες αντιδράσεις τα νέα επώδυνα αντεργατικά μέτρα.

 Πρόεδρε και γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ,

Έχετε ηθική υποχρέωση, ως δευτεροβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας   των εργαζομένων στις   δημόσιες μονάδες υγείας  μέλος του οποίου είμαστε , τουλάχιστον, να δημοσιεύετε τις ανακοινώσεις που σας κοινοποιεί ο σύλλογος μας, στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας, ως ελάχιστο σεβασμό στα μέλη μας, μιας και αποδίδουμε ανελλιπώς τις εισφορές μας στην ομοσπονδία.

Ο σύλλογος μας καταβάλλει τεράστια προσπάθεια εδώ και πέντε χρόνια να ανασυγκροτήσει σε ταξική κατεύθυνση  το σωματείο, αναδεικνύοντας τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων στα δημόσια νοσοκομεία, κάτι που εσείς αποκρύβεται από τους εργαζόμενους  και σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να μην ακούγεται η φωνή μας και να μην λαμβάνετε υπόψη το ΔΣ του συλλόγου όπως αυτό εκφράζεται μέσα από την πλειοψηφία του.

Υ.Γ. Ελπίζουμε όπως η επιστολή αυτή δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας ως ελάχιστη ηθική υποχρέωση προς τα  μέλη  μας!!!!

Για το  Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                                                 Η  Γ. Γραμματέας

Βεργίνης Χρήστος                                                                                                      Κρικώνη Λαμπρινή