Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Λευκάδας, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 συνάντηση εργασίας μεταξύ του κ. Χαράλαμπου Καλού, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας, κ. Σκιαδαρέση Σωτήρη, και της Διοικητικής Επιτροπής. Σε κλίμα συνεργασίας συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του νησιού, όπως η αποκομιδή των απορριμμάτων, η προσβασιμότητα σε κοινόχρηστους χώρους, η σύσταση του «Οργανισμού Τουρισμού Λευκάδας». Συζητήθηκε εκτενώς η παρούσα κατάσταση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και η πολλαπλή επιβάρυνση που επιφέρει, καθώς και ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι καθοριστικό για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους επαγγελματίες για τα οφέλη της πρόσφατης επίσκεψης της δημοτικής αντιπροσωπείας στο Σιντζούκου της Ιαπωνίας ενώ διαβεβαίωσε ότι θα τεθούν σε διαβούλευση αρκετά ζητήματα που αφορούν παρεμβάσεις στην πόλη της Λευκάδας και στα χωριά, έτσι ώστε οι δημότες να γίνονται συμμέτοχοι στις αποφάσεις και στην υλοποίηση αυτών.

Την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Λευκάδας ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνος Γαβρίλης, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας, κ. Χριστοφάνης Σιώζος και ο Διοικητής της Τροχαίας Λευκάδας, κ. Επαμεινώνδας Σκλαβενίτης. Τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Γιώργος Τσιρογιάννης, απασχόλησαν ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν την αγαστή συνεργασία μεταξύ δήμου και αστυνομίας. Ο κ. Καλός επισήμανε ότι βούληση της νέας δημοτικής αρχής είναι να επιβάλλει κανόνες για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και την απελευθέρωση των κοινόχρηστων χώρων και ζήτησε τη συμβολή της αστυνομίας στην τήρηση της νομιμότητας. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε τα κατασχεμένα οχήματα που επί χρόνια βρίσκονται σταθμευμένα στο πάρκινγκ κοντά στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας να μεταφερθούν σε χώρο που θα υποδείξει ο δήμος, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη ασφάλειά τους και να δοθούν στους δημότες περισσότερες θέσεις στάθμευσης.

Την ίδια ημέρα ο κ. Χαράλαμπος Καλός συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Λευκάδας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου, τον Διευθυντή και τον Υποδιευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας, παρουσία και των Αντιδημάρχων κ. Νίκης Κατωπόδη και κ. Σπύρου Λύγδα. Οι γονείς εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την υγεία των μαθητών που φοιτούν κοντά στον αποκατεστημένο ΧΑΔΑ καθώς και για ζητήματα που σχετίζονται με τις κτηριακές εγκαταστάσεις των σχολικών μονάδων. Για το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων υπήρξε διεξοδική συζήτηση και ο Δήμαρχος για μια ακόμη φορά τόνισε ότι οι ενέργειες που απαιτούνται για τη δρομολόγηση του ζητήματος έχουν για τη νέα δημοτική αρχή τη μεγαλύτερη προτεραιότητα. Όσον αφορά την επίλυση των ζητημάτων των υποδομών, από την πλευρά της δημοτικής αρχής παρουσιάστηκαν τόσο οι ενέργειες που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να επιφέρουν άμεσα αποτελέσματα όσο και ο μελλοντικός σχεδιασμός για την στατική υποστήριξη των κτηρίων και την ενεργειακή αναβάθμισή τους.

Και στις τρεις συναντήσεις ο Δήμαρχος δέχτηκε ευχές για καλή και εποικοδομητική θητεία και γόνιμες συνεργασίες που θα ωφελήσουν την κοινωνία της Λευκάδας.