«ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ – ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ» ήταν το σύνθημα της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019 που τιμήθηκε σε όλα τα σχολεία της Λευκάδας σήμερα.

Μία μέρα χωρίς μαθήματα, αφιερωμένη στην άθληση και στον υγιεινό τρόπο ζωής. Στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας μαθητές και εκπαιδευτικοί την γιόρτασαν με διάφορες αθλητικές δράσεις όπως αερόβιες κινητικές δραστηριότητες, σχοινάκι, χορό κ.ά. ομαδικά -ατομικά αθλήματα.

Οι βασικοί στόχοι της ημέρας ήταν να ενισχυθεί ο υγιεινός τρόπο ζωής, εν γένει, η άσκηση, η σωστή διατροφή και να τονισθούν οι αξίες που ενσαρκώνει ο αθλητισμός: Ευγενής άμιλλα,  υγιής ανταγωνισμός, η προσπάθεια του να γίνεσαι κάθε μέρα ο ίδιος καλύτερος, να ξεπερνάς τον ίδιο σου τον εαυτό και είναι βέβαιο πως οι μαθητές στο Μουσικό σχολείο Λευκάδας το χάρηκαν και με το παραπάνω αφού έχουν έναν επιπλέον σύμμαχο σε όποια δραστηριότητα και να κάνουν: την παντοδύναμη μουσική!!

Ο Σύλλογος Γονέων του σχολειού πρόσφερε  στους μαθητές νερά, χυμούς  και φρούτα όπου ένα μέρος ήταν προσφορά  από το Σούπερ-Μάρκετ Σκλαβενίτης.