Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λευκάδας κ. Ανδρέα Κτενά, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας.

Με την ευκαιρία της πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων του, ο Βουλευτής ευχήθηκε στον κ. Κτενά καλή θητεία και καλή επιτυχία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, με δεδομένο το κοινό τους ενδιαφέρον για το καλό του τόπου, θα υπάρξει μεταξύ τους αγαστή και στενή συνεργασία.

Ο Βουλευτής επεσήμανε στον νέο Αντιπεριφερειάρχη την πληθώρα και τη σπουδαιότητα των ανοιχτών θεμάτων που υπάρχουν στον Νομό, κάνοντας εκτενή αναφορά σε ορισμένα εξ αυτών. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ανάπλαση και πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου του Νυδριού, τονίζοντας την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί εντός του προβλεπόμενου διαστήματος.

Ιδιαίτερα επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσει ουσιαστικά το έργο της παράκαμψης Καλαμιτσίου, το οποίο τυπικά μεν εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, πλην όμως δεν έχει προχωρήσει. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάγκη να μπει σε φάση υλοποίησης το τουριστικό αγκυροβόλιο του Νυδρίου, στο οποίο θα μπορούν να ελλιμενίζονται μικρά αλλά και μεγάλα σκάφη, ενώ επεσήμανε ότι παραμένει σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση της μελέτης για τη χάραξη του νέου δρόμου από τη διασταύρωση του Πόρου έως την παραλία της Ρούδας (Μικρός Γιαλός).

Ακόμη, ο Βουλευτής ζήτησε την επίσπευση του έργου επισκευών στο Γυμνάσιο Βασιλικής και το 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας, καθώς και την αποκατάσταση των εκκλησιών στη Νότια Λευκάδα, κτίρια τα οποία είχαν υποστεί ζημιές από το σεισμό του 2015. Τέλος, ο Βουλευτής τόνισε ότι η εμπειρία του στα κοινά έχει δείξει ότι ο συντονισμός μεταξύ όλων των φορέων που κάθε φορά εμπλέκονται είναι κεφαλαιώδους σημασίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης από την πλευρά του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάπλαση του δρόμου του Νυδριού και την παράκαμψη Καλαμιτσίου, λέγοντας ότι και για τον ίδιο τα δύο αυτά έργα συγκαταλέγονται στις πρώτες προτεραιότητες. Ο κ. Κτενάς διαβεβαίωσε τέλος τον Βουλευτή ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προχωρά δυναμικά στο σχεδιασμό μιας νέας γενιάς έργων που θα δώσουν λύσεις και αναπτυξιακή προοπτική, τόσο στην Λευκάδα, όσο και στα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά, λέγοντας ότι η συνεργασία όλων των τοπικών δυνάμεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.